ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες ο Γιάνης Βαρουφάκης

Είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. 

Στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κατέθεσε ως μάρτυρας ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους κάποιον από τους δράστες της επίθεσης.

Όπως είπε, στη δήλωσή του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο γγ του Μέρα 25, ζήτησε  από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως ανέφερε, ο κος Θεοδωρικάκος έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση  ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη χθες και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει αν  τυχόν προκύπτουν ενδείξεις για να απαγγείλει κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button