ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης : Η κυβέρνηση επιμένει σε μια πολιτική και ρητορική διχασμού

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε στασιμότητα και αποδίδει σε ρητορική και πολιτική διχασμού το αφήγημα της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» στις αγορές από τα μνημόνια.

Επίσης ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι δεν συνιστά μεταρρύθμιση η θέση της κυβέρνησης …”διαφωνώ αλλά το κάνω γιατί έτσι θα παραμείνω στην εξουσία».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του ορώην υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ :

Κλείνοντας η χρονιά κ.Χρυσοχοΐδη, πως αξιολογείτε τη πορεία της χώρας;

Στον όγδοο χρόνο της κρίσης η Ελλάδα στέκεται σχεδόν ακίνητη ή στην καλύτερη περίπτωση βαδίζει χαρακτηριστικά αργά, παρακολουθώντας ισοδύναμες χώρες (βλ Πορτογαλία) να κάνουν σπριντ ανάπτυξης και απασχόλησης. Στασιμότητα λοιπόν με ετεροχρονισμένες συζητήσεις και εκκρεμότητες που έπρεπε να είχαν κλείσει και απελευθερώσει την οικονομία και τη κοινωνία .

Συμμερίζεσθε την αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για να βγούμε από τα μνημόνια όταν θα τελειώσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018;

Το αφήγημα αυτό έχει πηγή τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θέλει να πει αυτό το αφήγημα; Ότι μετά από τρία ολόκληρα χρόνια παράτασης της κρίσης, μετά από συνειδητή, όπως δηλώθηκε, υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων, μετά από την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την περαιτέρω φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων ,την δημιουργία χιλιάδων πρόσθετων νεόπτωχων της μεσαίας τάξης, λήγει η ισχύς του τρίτου μνημονίου που οι ίδιοι εισήγαγαν; Ε τότε ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την επιτυχία αυτή .

Να ευχαριστήσουμε για τα μεγάλα αυτά επιτεύγματα και να ευχηθούμε ποτέ ξανά τέτοιοι πειραματισμοί σε βάρος του πολύπαθου λαού μας. Ποτέ ξανά δημαγωγική ρητορική και πολιτική διχασμού που δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων .

Η κυβέρνηση αντικρούει την κριτική της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι κάνει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι απαντάτε;

Θέλουν να πουν, δεν είμαστε αυτοί που νομίζατε !Είμαστε άλλοι!!! Είμαστε ίδιοι μ’ εσάς αλλά καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί! Αν λοιπόν έχουν πείσει τους δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς για την χρησιμότητα της αξιολόγησης, που ξόρκιζαν ως δαίμονα, τότε άξιος ο μισθός τους. Ωστόσο, όπως είδαμε, αναγκάστηκαν, μετά την δημαγωγική υστερία κατά της αξιολόγησης, να νομοθετήσουν και να απειλήσουν με απόλυση τους απείθαρχους.

Συνιστά μεταρρύθμιση και αλλαγή η πολιτική στάση…”διαφωνώ αλλά το κάνω γιατί έτσι θα παραμείνω στην εξουσία ως πρώτη φορά αριστερά; “Μπορείς να διαπλάσεις συνειδήσεις και να εμπεδώσεις αλλαγές στον τόπο μ΄ αυτή τη στάση;

Πως κρίνετε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στους πλειστηριασμούς; Δεν θα πρέπει να διευκολυνθούν οι τράπεζες για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια;

Νομίζω ότι το παραπάνω ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στους κυβερνώντες και το στενό κομματικό τους ακροατήριο που γαλουχήθηκε με συνθήματα και ψευδαισθήσεις .Η μάχη αυτή είναι μάχη χαρακωμάτων! Δηλαδή είναι εσωκομματική. Το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, της προστασίας των φτωχών ανθρώπων είναι ουσιώδες κοινωνικό ζήτημα που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο, μέχρι και για ιδιώνυμο αδίκημα ψηφίστηκε νομός προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος μνημονίου.

Ας έρθουμε στα «δικά σας». Οι προοπτικές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για το Κίνημα Αλλαγής είναι ευοίωνες; Τι να περιμένει ο πολίτης από το ιδρυτικό Συνέδριο;

ΔΙΚΑΙΩΣΗ μέσα από το καθαρτήριο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, γιατί τα ψέματα στην κυριολεξία τελείωσαν ! Δικαίωση των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχότερων συμπολιτών μας που ζουν εκτός οικονομικού συστήματος, για το ότι η προοδευτική παράταξη είναι αυτή που εγκαθίδρυσε, υπηρέτησε και μπορεί να στηρίξει ουσιωδώς το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία, τη μόρφωση των παιδιών των φτωχών οικογενειών, τη στήριξη των αδυνάτων και την περίθαλψη των μειονεκτούντων ανθρώπων.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τα μεσοπατώματα και τις χιλιάδες των νεόπτωχων που γονάτισαν ή προσπαθούν να σταθούν όρθιοι από το βάρος της οριζόντιας και κοινωνικά άδικης υπερφορολόγησης, την έλλειψη ρευστότητας, τις κλειστές για τις επιχειρήσεις τράπεζες, την απουσία αξιόλογων επενδύσεων που τονώνουν την απασχόληση.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που δεν δοκίμασαν ποτέ μέχρι σήμερα την αξία της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ως εργαλείου αυτοπραγμάτωσης και ευημερίας με βάση τις ικανότητες του καθενός καθώς και το ζήλο για τη ζωή.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για όλους τους Έλληνες για να αισθανθούν αξιοπρεπείς, νικητές μιας μάχης ενάντια στη ντροπή, την αυτομαστίγωση και την προσωπική αποτυχία.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την Ελλάδα που μπορεί να γίνει αυτό που απαιτούν οι καιροί: Μια ευρωπαϊκή σταθερή δύναμη στην καρδιά της πιο θερμής περιοχής του πλανήτη με ρόλο και ισχυρές συμμαχίες.

Μιλάτε για αυτόνομη πορεία αλλά η ανάγκη για κυβερνητική συνεργασία είναι πολύ πιθανή. Τελικά με ποιον θα συνεργαστείτε; Με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και πάλι σας προτρέπω να απευθυνθείτε σε άλλους και όχι σε μας. Αν το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ισχυρή πολιτική δύναμη, τότε υπάρχει το ερώτημα για όλους σχετικά με την επόμενη μέρα. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση, σταθερή δημοκρατική Ελλάδα, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, δουλειές για τους Έλληνες. Και τότε να ρωτήσετε τους άλλους πως θα ήθελαν να συνεργαστούμε για να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Αντίθετα ένα μικρό-ισχνό κόμμα σημαίνει απουσία ρόλου στις εξελίξεις .Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πλατειές συνεργασίες που θα υπηρετήσουν αποφασιστικά τις εθνικές και κοινωνικές προτεραιότητες!

Related Articles

Back to top button