ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: Θα αυξηθούν τα πρόστιμα για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και δόθηκαν εντολές άρσης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να νομοθετήσει την αύξηση των προστίμων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση από την άδεια την οποία διαθέτουν τα καταστήματα, καθώς όπως είπε «το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες είναι συμβολικό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων Θωμά Γεωργιάδη, το τριήμερο απομακρύνθηκαν 39 τραπέζια, 115 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο), στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) και στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι), ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση των ελέγχων το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button