ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Ακροδεξιοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκη

Ακροδεξιοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο, στο συλλαλητήριο της Μακεδονίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  εκτίμησε ότι δεν θα πάει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Υπάρχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στοιχεία ακροδεξιά, στοιχεία φασιστικά, στοιχεία γραφικά αν θέλετε, που τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη μπόρεσαν να δώσουν τον τόνο και αυτό είναι γεγονός. Υπήρξε ένας ομιλητής ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος είπε αυτά που είπε», ανέφερε.

Ο κ. Μπαλάφας, όταν ρωτήθηκε αν θα παραστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία απάντησε: «Όχι βέβαια! Γιατί δεν συμφωνούμε με το κλίμα που εκπέμπεται από αυτά τα πράγματα. Η Αριστερα την οποία στηρίζω τον πατριωτισμό της τον έχει δείξει στις δύσκολες στιγμές. Από την αντίσταση στους Γερμανούς, από την χούντα. Στην Αριστερά τη δική μας δεν είναι κανείς σε θέση να της κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Ούτε κάνουμε σε κανέναν μαθήματα πατριωτισμού, ούτε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού».

«Δεν θα προκαλέσει εκλογές το Σκοπιανό. Όχι βέβαια. Διότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή αν έρθει το θέμα της ονομασίας. Συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν δυσκολεύει την διαπραγμάτευση το γεγονός ότι διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος», εκτίμησε ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός τέλος ανέφερε ότι «δεν θα είναι ήττα για την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία. Όταν κάνεις μια προσπάθεια παίρνεις ένα ρίσκο καλά υπολογισμένο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button