ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπιδάκη

«Η επικεφαλής Ειρήνη Αγαπιδάκη σηματοδοτεί την έμφαση που δίνουμε στην υγεία» – Δεύτερος ο Σκυλακάκης, τρίτος ο Χρήστος Στυλιανίδης 

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔανακοινώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου με πολλά ονόματα που θα αποτελέσουν έκπληξη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέχεια θα συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ και με τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Επικεφαλής η Αγαπηδάκη

Επικεφαλής του «γαλάζιου» επικρατείας θα είναι η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών. Όπως αναφέρουν γαλάζιες «πηγές» η επιλογή Αγαπηδάκη συμβολίζει την έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην διεύρυνση καθώς η ίδια ήταν από τις βασικές διοργανώτριες του «Μένουμε Ευρώπη».

agapidaki
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και τρίτος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον απόδημο Ελληνισμό και αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

skylakakis_
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
stylianidis_
Ο Χρήστος Στυλιανίδης

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν σε εκλόγιμη θέση με επιλογή του πρωθυπουργού και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος του Μαξίμου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

stamatis_
Ο Γιώργος Σταμάτης

Στις πρώτες θέσεις του Επικρατείας εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί και μια γυναίκα που θα συμβολίζει τη μάχη για τη γυναικεία ισότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το όνομα που ακούγεται εσχάτως είναι αυτό της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών, ενώ είναι η δημιουργός της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες».

xatzioannidou_
Η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Η ισορροπία ανδρών-γυναικών επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και στις πρώτες 10 θέσεις η αναλογία θα είναι 5 άνδρες και 5 γυναίκες. Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γυναίκες θα είναι 8 σε σύνολο 15 υποψηφίων.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις του γαλάζιου «Επικρατείας» θα περιληφθούν επίσης ονόματα με κοινωνικό αποτύπωμα. Για παράδειγμα, σίγουρη θεωρείται μια γυναίκα αγρότισσα από νομό της περιφέρειας, αλλά και μια επίσης νεαρή γυναίκα με μια «δυνατή» προσωπική ιστορία, ενώ από τη νέα γενιά θα προέρχεται η νεαρή δικηγόρος και διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου. Η κυρία Κανελλοπούλου συμπεριλαμβάνεται στην λεγόμενη «παλιά φρουρά» του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και είναι στενή συνεργάτις του προέδρου της Ορφέα Γεωργίου.

porfylenia_
Η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα έχει ακόμα δύο υποψηφιότητες από τον απόδημο Ελληνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μία από αυτές, σε μη εκλόγιμη θέση θα τοποθετηθεί η Μαρία Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μπαρουτοκαπνισμένο και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Ο λόγος για τον Αντώνη Σγαρδέλη, γενικό διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 50 στελέχη που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ το 2015.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button