ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απομάκρυνση Λοβέρδου μετά από 5,5 χρόνια – «Καθαρή» στρατηγική θέλει η Φώφη

Η αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενη, αν και για πολλούς θα έπρεπε από καιρό να έχει αντικατασταθεί.

Μετά τις εκλογές του 2016, ο Λοβέρδος μαζί με τον Θεοχαρόπουλο, είχαν τοποθετηθεί στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αλλά η αντικατάστασή τους, κάτι που συνηθίζεται στην μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν έγινε ποτέ. Αυτό κυρίως διότι η ΔΗΜΑΡ είχε μόνο έναν βουλευτή και δεν υπήρχε άλλος να τον αντικαταστήσει κι έτσι δεν αντικαταστάθηκε ποτέ ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς δεν θα ήταν κομψό να αντικατασταθεί μόνο ένας βουλευτής.

Μετά τις εκλογές του 2019, αποφασίστηκε να επανατοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον Χάρη Καστανίδη και μισή περίπου θητεία. Κάπως έτσι λοιπόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρέμεινε 5,5 χρόνια στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Η χθεσινή αντικατάσταση λοιπόν, θεωρείται αυτονόητη και αναμενόμενη. Όμως ενώ δεν ακούστηκε κάτι για την αντικατάσταση Καστανίδη, έγινε ένας σχετικός «ντόρος» για την αντικατάσταση Λοβέρδου κι αυτό γιατί ο βουλευτής ήθελε την παραμονή του στην θέση αυτή.

Εκτός όμως από το αναμενόμενο της απόφασης, υπάρχει και το χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας που ήθελε να στείλει η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θέλει πιο καθαρή αντιπολιτευτική στρατηγική και δεν θέλει «παραφωνίες» και εσωστρέφεια στο κόμμα.

Για την Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής έχει την δική του αυτόνομη πορεία και δεν «κοιτάει» ούτε προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και προς την Νέα Δημοκρατία.

Στην θέση των δύο που αντικαταστάθηκαν, τοποθετήθηκαν ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Κώστας Σκανδαλίδης, αμφότεροι με κεντροαριστερό προφίλ.

Related Articles

Back to top button