ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στην αντιπολίτευση για τα PCR: Δωρεάν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλαφόν 40 ευρώ το ΚΙΝΑΛ

Μια άτυπη «κόντρα» έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τις διαφορετικές προτάσεις που έχουν εκφράσει για τα τεστ και την συνταγογράφηση τους.

Από την δική του πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να είναι δωρεάν για τους πολίτες, με το ΚΙΝΑΛ να τον κατηγορεί για λαϊκισμό, ενώ στην πρότασή του, μιλάει για πλαφόν 40 ευρώ, κοντά με το πλαφόν 47 ευρώ την κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική περίπτωση της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κομμάτων είναι και η αντιπαράθεση  στελεχών στο twitter. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτηση του επικρίνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως «ακατανόητη είναι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ, να είναι η ανώτατη τιμή για τα PCR στα 40€ και όχι η δωρεάν συνταγογράφηση. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ευρωβουλευτής και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως με προοδευτικές κυβερνήσεις. Συνταγογραφούν το test ΔΩΡΕΑΝ».

Απάντηση έλαβε από τον στενό πλέον συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Παναγιώτη Βλάχο ανοίγοντας νέο κύκλο διαφωνίας μεταξύ τους. «@CZachariadis υπάρχει η πρότασή μας για δωρεάν rapid-PCR από δημόσιες δομές & δωρεάν selftest. Στοιχειώδης γνώση λειτουργίας φαρμακείων -διαγν. κέντρων & δυνατοτήτων ιχνηλάτησης θα σας γλίτωνε από λαϊκισμούς. Σημείωση: Podemos – ΚΚ Πορτογαλίας δεν φλερτάρουν με αντιεμβολιαστές».

Related Articles

Back to top button