ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε 5 από τις 6 κρίσιμες Πολιτείες

Πολιτικό σεισμό φέρνει στις ΗΠΑ η νέα δημοσκόπηση των New York Times.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τζο Μπάιντεν πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ακριβώς έναν χρόνο πριν τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα των New York Times, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να χάνει από τον Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο τις πέντε από τις έξι πολιτείες «κλειδιά», αλλά και την απήχησή του τόσο στους νέους όσο και στις μειονότητες. Υπενθυμίζεται, ότι το 2020 είχε κερδίσει και τις έξι. 

Άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται ως προς τις προθέσεις ψήφου γενικά, να συγκεντρώνει 51%, έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, ο Κέβιν Μουνιός, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν έφερε το παράδειγμα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που οι δημοσκοπήσεις έφεραν να οδεύει σε οδυνηρή ήττα αλλά επανεξελέγη με άνεση έναν χρόνο αργότερα.

Τζο Μπάιντεν 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, το 73% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα τα πάει άσχημα.

Ακόμη, σύμφωνα με το ABC News, το 76% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα τους κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Το ίδιο πιστεύει το 67% του δείγματος της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Κατά την τελευταία, το 71% του δείγματος θεωρεί ότι ο κ. Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος» για να ασκήσει «αποτελεσματικά» την προεδρία. Η ηλικία του Ντόναλντ Τραμπμοιάζει να ανησυχεί λιγότερο το εκλογικό σώμα.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για την αγοραστική τους δύναμη, που ροκανίζει ο πληθωρισμός, ενώ αρκετοί φοβούνται πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο πόλεμο στο εξωτερικό.

Related Articles

Back to top button