ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλιβιζάτος: «κάτω από 100.000 ψηφοφόροι θα είναι αποτυχία, αν πλησιάσουμε τις 300.000, θρίαμβος»

Στις διεργασίες για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος. «Φάγαμε ένα μήνα γι’ αυτήν τη συζήτηση και ο κόσμος κουράστηκε. Καθυστερήσαμε όλα τα άλλα, έχουμε πέσει με τα μούτρα για να κάνουμε τις πιο άψογες εκλογές που μπορείτε να φανταστείτε με ανθρώπους που δεν είναι κανενός.. Αυτό προέχει. Εμείς πάντως, έχουμε προγραμματίσει γύρω στα 80 κέντρα για να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού».

«Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Δε μπορεί επειδή κάποιος πάει να ψηφίσει να γίνεται αυτόματα μέλος κάποιου κόμματος. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βγει η Φώφη Γεννηματά και βγει ο Γιώργος Καμίνης, μπορεί μετά να μη θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο» επεσήμανε ο κ. Αλιβιζάτος σε συνέντευξή του στο Action24 και ξεκαθάρισε:

«Έχει τελειώσει το θέμα με τις λίστες και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτά είναι λυμένα, κάποιοι δεν ξέρω ποιοι τα ανοίγουν. Είναι τελείως λυμένα. Δε μπορεί να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος. Για όνομα του Θεού. Εγώ δε θα φέρω τέτοιο θέμα προς συζήτηση«.

Όσον αφορά στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων, ο επικεφαλής της Επιτροπής επεσήμανε: «Θεωρώ πολύ θετικό να έχουν διαφορετικές απόψεις οι υποψήφιοί μας έστω και αν πρόκειται να γίνουν μέλη του ιδίου κόμματος. Ας ξέρει ο κόσμος ότι ψηφίζει Καμίνη, ή Θεοδωράκη ή Πόντα για έναν συγκεκριμένο λόγο, για τις συγκεκριμένες θέσεις. Σε ένα χώρο που υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις είναι ουτοπία ότι από τη μία μέρα στην άλλη θα γίνει χώρος αγγέλων. Αυτά που ενώνουν τους υποψηφίους μας θα είναι περισσότερα απ’ αυτά που τους χωρίζουν«.

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού υπογράμμισε πως «αν μπαίνει το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με ιδιαίτερη έμφαση για κάποιους είναι για τους Έλληνες του εξωτερικού. Το θέμα έχει παραμεριστεί, το έχουμε στείλει στους υποψηφίους για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δυστυχώς όμως δεν έχει προχωρήσει η σχετική συζήτηση.

Όσο για την προσέλκυση του κόσμου και την προσέλευση στις κάλπες είπε: «Έχουν δεσμευθεί όλοι πως θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα.. Κανένας δε μπορεί να τους εμποδίσει κανέναν να τραβήξει τον δρόμο του. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η προσέλκυση του κόσμου θα είναι μεγάλη ή μικρή και εξ αυτού του λόγου κάποιος θα θελήσει να φύγει.

Έχουμε στις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πλησιάσουμε τις 300.000 – όπως θέλω να πιστεύω – θα είναι θρίαμβος«.

Όσο για το debate του Action24, «Ειλικρινά εύχομαι κάθε επιτυχία στο αυριανό σας debate. Μακάρι να υπάρξουν και άλλα κανάλια που θα σας ακολουθήσουν. Από την δική μας επιτροπή θα διοργανωθούν δύο debates, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία. Ελπίζουμε και σε ένα τρίτο που δεν είναι σίγουρο. Συντονιστής θα είναι ο Παύλος Τσίμας».

Related Articles

Back to top button
Close
Close