ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: “Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί κάποια στιγμή”

Για τον ΕΝΦΙΑ και το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα γενικότερα, μίλησε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε αρχικά.

 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

Tέλος, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close