ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίρεται η ασυλία του Παύλου Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκηυπερψήφισε, σήμερα Τετάρτη, η βουλή, έπειτα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά». 

Από τους 293 βουλευτές, 184 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη και 109 βουλευτές κατά. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε κινηθεί κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ανάρτηση του τελευταίου. 

«Θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση, γιατί δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα, και αυτό το καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοί» είπε νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης. «Θα σας ρίξουμε».  

«Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτόν τον τρόπο. Κλείνω με τον αγαπημένο μου τρόπο που είναι μια μαντινάδα που σας την αφιερώνω. Επειδή νομίζετε ότι με αυτά όλα που κάνετε θα μας τρομοκρατήσετε, θα μας φοβίσετε και θα μας κάνετε να υποχωρήσουμε. (…) Σας λέω το εξής και το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα τις ξαναστηρίξει και που πολύ σύντομα θα κληθούμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας. Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον ελυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι», ανέφερε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας ο οποίος είπε: «Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι, μην σταματάτε. Συνεχίστε να αντιπολιτεύεστε τη ΝΔ με τον τρόπο που το κάνατε σήμερα και το κάνετε συνεχώς. Και βέβαια επειδή κάθε φορά που ο κ. Πολάκης ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνεται στη ΝΔ είτε με μαντινάδα, είτε με το η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, φροντίζει να εκτοξεύει μια απειλή, όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό “θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη”».

«Θα ανακαλέσει ο κ. Πολάκης για το αλλιώς την επόμενη φορά αριστερά και το ο αετός θα εκδικηθεί και μετά θα το συζητήσουμε. Δεν ερμηνεύω τίποτα, είπα συνειρμικά πως μπορεί να παραπέμπει εκεί, αυτό είπα και μόνο. Όταν βρίζετε συνέχεια και απειλείτε δεν μπορεί να μένουμε απαθείς. Να προσέχει όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις γιατί γίνονται συνειρμοί» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

O κ. Πολάκης αντέδρασε και επικράτησε αναστάτωση, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε» είπε ο κ. Μπούγας ζητώντας από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει. 

Related Articles

Back to top button