ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Γεωργιάδη για την εστίαση: Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ

Οταν δεν πληρώνεις ενοίκιο, δεν πληρώνεις εργαζομένους, παίρνεις Επιστρεπτέα και το κράτος σου πληρώνει τα πάγια έξοδα, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες ότι είσαι αδικημένος, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης για την «προειδοποίηση» ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης ότι θα έρθουν να παραδώσουν να κλειδιά των μαγαζιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου

«Οποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, τα παίρνω εγώ», παρατήρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης να παραδώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απελπισίας από το «λουκέτο» διαρκείας που τους έχει επιβληθεί λόγω COVID-19. O κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, η εστίαση δεν μπορεί να ανοίξει τον Φεβρουάριο (αν και πολλοί είναι αυτοί που δεν «βλέπουν» να ανοίγει ούτε τον επόμενο μήνα), θεωρώντας παράλληλα  επαρκές το υφιστάμενο πλαίσιο στήριξης του κλάδου.

«Οποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Αδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει Επιστρεπτέα Προκαταβολή και ετοιμάζεται και το κράτος να του πληρώνει τα πάγια έξοδα, και μου λέει ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα, δεν το δέχομαι. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (δείτε τη κάτω μετά το 19.00′).

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε επίσης ότι η επίσημη θέση των επιχειρηματιών της εστίασης ήταν «δεν θέλουμε να ανοίξουμε τον μήνα Φεβρουάριο, προτιμούμε με τα μέτρα της κυβέρνησης όπου οι επιχειρήσεις μας δεν καταστρέφονται και δεν καταγράφουν ζημίες, παρά να δουλέψουμε με μειωμένα τετραγωνικά και να έχουμε λιγότερα μέτρα στήριξης». Φτάνει η φασαρία με τα κλειδιά και τα μη κλειδιά, όποιος θέλει ας έρθει να παραδώσει να κλειδιά του, τα παίρνω εγώ, σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ακολουθεί ο διάλογος του υπουργού με τους παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ:

Μαρία Αναστασοπούλου: «Κύριε Γεωργιάδη, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο είναι αυτός της εστίασης. Θέλω να σας ρωτήσω, με την παρούσα κατάσταση υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίγει η εστίαση μέσα στον Φεβρουάριο;» Αδωνις Γεωργιάδης: «Καταρχάς δεν είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, είναι η σωστή απάντηση».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Δηλαδή;» Αδωνις Γεωργιάδης: «Τα γυμναστήρια, έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα θέατρα έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα νυχτερινά κέντρα έχουν πληγεί περισσότερο. Η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά». Μαρία Αναστασοπούλου: «Επειδή ετοιμάζονται να σας φέρουν τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτό σας ρωτώ για την εστίαση ειδικά». Αδωνις Γεωργιάδης: «Οποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Αδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει Επιστρεπτέα Προκαταβολή και ετοιμάζεται και το κράτος να του πληρώνει τα πάγια έξοδα, και μου λέει ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα, δεν το δέχομαι. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Related Articles

Back to top button