ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στην Βουλή με Πολάκη – Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ και Βαξεβάνη

Κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη ξέσπασε στη Βουλή με τους δύο να «κονταροχτυπιούνται» για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις αλλά και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην υπόθεση του εκδότη του Documento, τόνισε ότι η ΝΔ σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

«Εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν έντονα από τα έδρανά τους.

Άμεσα τον λόγο πήρε ο πρώην  αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με σκληρή γλώσσα άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ λειτουργεί με «εμφυλιοπολεμικές τακτικές». «Το πρόβλημα σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το 1945 που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς», είπε χαρακτηριστικά ενώ η κουβέντα στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα ζητήματα της Υγείας.  

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαφορά στις τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη τόσο για τα self test όσο και για τα PCR, μιλώντας για προπαγάνδα εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Πολάκης αρνήθηκε πως ισχύει κάτι τέτοιο, με  την κουβέντα πάντως να επανέρχεται στις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις και κυρίως στη Novartis.

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι η υπόθεση Βαξεβάνη είναι στημένη «επειδή τα χρήματα τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα», θυμίζοντας ότι στις ΗΠΑ η εταιρεία πλήρωσε 350 εκατ. δολάρια. «Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Το γάντι σήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανήλθε στο γεγονός ότι η ΝΔσέβεται το τεκμήριο της αθωότητας. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο – στήριξη του Α. Τσίπρα στον Κ. Βαξεβάνη. «Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης», είπε αρχικά, προσθέτοντας ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει. Αλλά όπως είπε από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει επειδή  ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. «Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet.  Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», είπε.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Π. Πολάκης ακούστηκε όταν μιλούσε ο Α. Γεωργιάδης να κάνει…. «τικ τακ»…

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Πολάκη αμφισβητεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

Νέα κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκηκαι τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε για αύριο Τετάρτη σε συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο κατά τη διάρκεια της απολογίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

«Ο κ. Πολάκης μετά την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, την οποία συνέχισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καλεί αύριο σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεσηκατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν έναν δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία», καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

Related Articles

Back to top button