ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρια κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τη συνάντηση του Τσίπρα με δικαστικούς

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και ΝΔ στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς και το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

 

 

Η κυβέρνηση εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρει πως «προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου».

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι:
«Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου.

Υ.Γ. Θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την Ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012».

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή», ανέφερε  νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης που είχε με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε δημοσίως την ηγεσία της δικαιοσύνης ότι δεν θα γίνει μείωση στους μισθούς των δικαστών και παραλλήλως τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.

«Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: 

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή.

Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν  της εφαρμογής των νόμων και μόνον.

Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

Related Articles

Back to top button
Close
Close