ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Οι απόψεις του Παπανώτα για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν σεξισμό και μισογυνισμό

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα ασκεί κάνοντας λόγο για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα και που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία.

Αφορμή αποτέλεσε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, στο οποίο ο Δημήτρης Παπανώτας σε προηγούμενες δηλώσεις του, εμφανίζεται να λέει: «Στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

«Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, “εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ”.

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.

Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι «πρόβλημά ΤΗΣ». Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται.

Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας.

Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button