ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου σε ΝΔ: Εσείς διαλύσατε τους μισθούς

Η Έφη Αχτσιόγλου σε τοποθέτηση της στην Βουλή σημείωσε πως η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης ενώ οι μισθοί σταθεροποιούνται.

Ενώ απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως “η κριτική κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση για τους μισθούς γίνεται στην βάση των πρωτοσέλιδων. Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως κατά 11 ευρώ. Όμως, ποιος διέλυσε τους μισθούς; Εσείς το κάνατε”.

ADS

Ενώ επεσήμανε επιπλέον : «Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ένα φρένο. Οι μισθοί σταθεροποιούνται. Περίπου 7 στους 12 κλάδους εμφανίζουν αύξηση μισθών και έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,8% και φέτος τον Μάιο είναι 21,7%. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ανεργία μικρότερη από όση παραλάβαμε».

Ενώ τέλος τόνισε :  «Για εμάς πίσω από κάθε μια διάταξη υπάρχουν πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα βελτιώσουν την ζωή τους. Μέχρι σήμερα ο εργαζόμενος εγκλωβιζόταν σε μια επιχείρηση που δεν πλήρωνε. Αυτό το καταλάβαμε γιατί συνομιλούμε με εργαζόμενους» και εξήγησε πως πλέον η μη καταβολή μισθού θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων ενώ τόνισε πως ο εργαζόμενος που διεκδικεί δεδουλευμένα θα μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button