ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου : ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε πάνω από 320.000 νέες θέσεις εργασίας

Η υπουργός Εργασία Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ δήλωσε πως παρατηρείται μια θετική δυναμική στο ζήτημα της ανεργίας αν και εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό πρόβλημα της χώρας.

Ειδικότερα σημείωσε ότι το “ποσοστό ανεργίας για τον για τον Απρίλιο του 2017, ανήλθε στο 21,7%, έντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση”.

ADS

«Από τη στιγμή που παραλάβαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μία θετική δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας» επεσήμανε η υπουργός Εργασίας.

Ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις στις οποίες εστιάζει το υπουργείο για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας. Όπως δήλωσε η υπουργός ” τα προγράμματα που εκπονούμε για την ανεργία, βασίζονται στα αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται στους νέους και στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, δηλαδή μακροχρόνια ανέργους και ανθρώπους σχετικά μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι περίπου το 35% των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, μετά βρίσκουν μία θέση πλήρους απασχόλησης. Αυτό δείχνει ότι είναι σε καλή κατεύθυνση αυτά τα προγράμματα”.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στις δράσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button