ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Εφαρμόζουμε το νόμο Κατρούγκαλου – Σε δόσεις θα πληρώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το “χαράτσι” που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιστήμονες σημειώνει πως δεν πρόκειται για νέο χαράτσι, καθώς έχει θεσμοθετηθεί με το Ν. 4387/2016.

ADS

Επιπρόσθετα αναφέρεται πως «Οι οφειλόμενες εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες που έχουν διανυθεί από την αρχή του έτους και μέχρι τον επόμενο μήνα από την κοινοποίηση του ειδοποιητηρίου πληρωμής» .

Σε ό,τι αφορά τις… προκαταβολικές -όπως τις χαρακτηρίζει- επικρίσεις για «αναδρομικά χαράτσια»,  το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι:

– Στο παρελθόν, επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων,  η αναδρομικότητα ήταν… καθεστώς. Μία φορά το χρόνο πλήρωναν οι δικηγόροι, δυο φορές το χρόνο οι μηχανικοί κοκ ενώ οι βενζινοπώλες, με απόφαση του 2014 (Β 1270/2014), κλήθηκαν να καταβάλουν στο επικουρικό (ΤΕΑΠΥΚ) αναδρομικά από την 1/12/2012 μηνιαία εισφορά 6% επί  του ποσού  της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία κατατάσσονταν σε αντικατάσταση του πόρου 4,95 τις χιλίοις που απέδιδαν ανά λίτρο υγρών καυσίμων που πωλούσαν.

– Αντίθετα, οι εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ θα βεβαιωθούν  με καθυστέρηση εξ´ αιτίας της έλλειψης «καθαρών» μητρώων (κάθε κλάδος εμφάνιζε ακόμη και 5 διαφορετικά αρχεία) που από φέτος για πρώτη φορά δημιουργούνται.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει πώς θα υπάρξει μέριμνα για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής -σε πολλές δόσεις- των μηνιαίων εισφορών που αντιστοιχούν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button