ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6 Ιανουαρίου: Μεγάλες πορείες στις ΗΠΑ από οπαδούς του Τραμπ – Ζητούν την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος

Οι ΗΠΑ, ζουν καταστάσεις που παρόμοιες δεν είχαν ζήσει ποτέ.

Μία μεγάλη μερίδα Αμερικανών, οι φανατικοί οπαδοί του Τραμπ, αδιαφορώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο, χωρίς βέβαια στοιχεία, για νοθεία και απαιτούν την ανατροπή του αποτελέσματος.

Ο Τραμπ αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή, κάνοντας λόγο για νοθεία. Τα δήθεν στοιχεία που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν, έχουν γυρίσει μπούμερανγκ για τον Αμερικανό πρόεδρο. Στα δικαστήρια που έχει προσφύγει, έχει χάσει πανηγυρικά, με αποκορύφωμα το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, στο οποίο μάλιστα έχει διορίσει ο ίδιος τρία από τα μέλη του.

Έτσι λοιπόν, το κολέγιο των εκλεκτόρων που συνεδρίασε και αποφάσισε την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου. Την ημέρα εκείνη, οι οπαδοί του Τραμπ θα ξεχυθούν στους δρόμους προκειμένου να απαιτήσουν την μη επικύρωση του.

Στις διαδηλώσεις θα είναι επικεφαλής ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Παπαδόπουλος, έλαβε «χάρη» τις προηγούμενες ημέρες από τον πρόεδρο, για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον των ΗΠΑ.

Στις πορείς που αναμένεται να συγκλονίσουν την Αμερική, θα είναι πολλές ακροδεξιές οργανώσεις και μάλιστα με όπλα, μεταξύ των οποίων και η proud boys.

Τα μέλη του Κογκρέσου πάντως, δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το γεγονός και θα ψηφίσουν την επικύρωση του αποτελέσματος που θα οδηγήσει τον Τζο Μπάιντεν στις 20 Γενάρη να ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Related Articles

Back to top button