ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Νιώθω θλίψη για τους Συριζαίους υπουργούς – Υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία Σαμαρά

– Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα υπέστη μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
– «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους» αναφέρει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος
– Δεν μιλάει πια με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
– «Πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure» απαντά όταν ερωτάται γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου στις… αποκαλύψεις

Είναι από τους πολιτικούς που δεν μιλάει συχνά. Ακόμη κι όταν η προσωπική του ζωή γίνεται πρωτοσέλιδο. Αλλά τώρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποφάσισε να μιλήσει. Και ήταν πραγματικός χείμαρρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που υπηρέτησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής.

Επιβεβαιώνει ότι θα γίνει πατέρας καθώς η σύντροφός του (από το φθινόπωρο του ’14) και δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα περιμένει το πρώτο τους παιδί. Αλλά η “είδηση” απ’ όσα (και είναι πολλά) είπε ο Γραβιήλ Σακελλαρίδης στο περιοδικό “Κ” της Καθημερινής δεν είναι αυτή. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτή και σίγουρα δεν είναι η σημαντικότερη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας το όνομα του στην μακρά (όπως τείνει να γίνει) λίστα των πρώην συνεργατών που “καρφώνουν” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», σημειώνει.

Πια, δεν μιλάει ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε με τον Νίκο Παππά, ούτε και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να είναι τελικά υποψήφιος και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου: «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά». Αφήνει δε να εννοηθεί πως αν γίνονταν εκλογές σήμερα, ίσως να μην ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. “Και κάθε τόσο ρωτάει τον ίδιο του τον εαυτό: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις;»”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ως άφθαρτος και… γοητευτικός επιλέχθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Αλέξη Τσίπρα για το πρώτο διάστημα της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Ένα διάστημα που φαίνεται δεν θέλει να θυμάται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν διστάζει να πει πως «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου». Αποκαλύπτεται δε πως το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ψιθύριζε: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν». Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 μετά από απαίτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν ήθελε να ψηφίσει τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια. Είχε ψηφίσει όμως, τον προηγούμενο Αύγουστο, το Μνημόνιο.

Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής του: «Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα… Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του. Η ευθύνη τον στοιχειώνει ακόμα. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει. Και αρνείται να πιστέψει πως οι διαρροές που ακολούθησαν την παραίτησή του, πως ουσιαστικά αποπέμφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προήλθαν από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά: «Ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ μας, πιστεύω πως και ο Αλέξης και ο Νίκος έχουν έναν κώδικα βαθιά μέσα τους».

Αντίθετα από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που δίνουν χειμαρρώδεις συνεντεύξεις και αποκαλύπτουν διαλόγους με τον πρωθυπουργό, κρυφά σχέδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκείνος λέει, ενοχλημένος, πως «αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια». Αλλά φαίνεται πως δεν θέλει να το κάνει γιατί «πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure».

Πηγή: Καθημερινή

Related Articles

Back to top button