ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Τέρμα η μόνιμη ασυλία σας» – Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η επιστολή Μπόργιανς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στη Βουλή, επιστολή του υπουργού οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς, που έφτασε στις 7.15 στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία ο γερμανός υπουργός αναφέρει ότι είχε προτείνει στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά όχι απλά και τεχνολογική βοήθεια αλλά τεχνική βοήθεια για την αξιοποίηση των ονομάτων καταθετών που βρίσκονταν σε cd.

Η επιστολή-φωτιά του κ. Μπόργιανς, βάζει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς μέχρι τώρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν απών από τη συζήτηση στη Βουλή, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες, να καλύψει πλήρως τον κ. Σαμαρά και τους στενούς συνεργάτες του που έκαναν τις συνεννοήσεις με τους αξιωματούχους της Ρηνανίας-Βεσταφαλίας απορρίπτοντας χωρίς συζήτηση την πρότασή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης οχυρώθηκε πίσω από μια φράση του κ. Μπόργιανς ότι δεν πρότεινε ονόματα και λίστες αλλά τεχνική βοήθεια, κάτι που διαψεύδει πλέον επισήμως ο ίδιος ο γερμανός υπουργός.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η κυβέρνηση τις αποκαλύψεις στο θέμα αυτό και ότι όλα θα έρθουν στο φως. «Τέρμα η μόνιμη ασυλία σας όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη Φ. Γεννηματά επανέφερε τη πρόταση της για σύσταση εξετστικής επιτροπής

Related Articles

Back to top button