ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι, έδωσε λίστα με τους διορισμούς στις ΔΕΚΟ από στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση απο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για τους κρατικούς διορισμούς:

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει απτόητη τη δημιουργία του κομματικού της κράτους.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει απτόητη τη δημιουργία του κομματικού της κράτους. Οι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου, τα ξαδέλφια και οι λοιποί συγγενείς που τοποθετήθηκαν σε θέσεις συμβούλων και μετακλητών ήταν τελικά το πρώτο κύμα των συριζαίικων ρουσφετιών.Τώρα ήρθε η ώρα των πολιτευτών, των πρώην συνδικαλιστών και των τοπαρχών να τοποθετηθούν με αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ, επικεφαλής μεγάλων οργανισμών με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων, με μεγάλη ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους. Επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία διοικούνται από ανθρώπους χαμηλών προσόντων ή ικανών ίσως προσώπων, άσχετων όμως με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν. Όλες αυτές οι θέσεις θα έπρεπε να πληρωθούν με ανοιχτούς διαγωνισμούς ώστε να επιλεγούν άξιοι και ικανοί και όχι κολλητοί του νέου καθεστώτος. Τελευταίο παράδειγμα τα ΕΛΤΑ, όπου στη θέση της προέδρου τοποθετείται η Φρόσω Σταυράκη με περγαμηνές τη συνδικαλιστική της δράση στο χώρο των εφοριακών, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή “λεφτά για τους δικούς μας υπάρχουν” ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης ορίζει και διευθύνοντα σύμβουλο, όπως κάνει η κυβέρνηση και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Ο κατάλογος των κομματικών τοποθετήσεων μακρύς:

  • Στη ΔΕΗ επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Μ.Παναγιωτάκης πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, στα ΕΛΠΕ πρόεδρος ο Στ.Τσοτσορός, (με θητεία σε κανάλια αλλά και κρατικές θέσεις επί ΠΑΣΟΚ) και διευθύνων σύμβουλος ο Γρ.Στεργιούλης, αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης σε ένα από τα διυλιστήρια, αλλά με μεγάλο προσόν ότι πρόσκειται στην κυβέρνηση.
  • Πρόεδρος στα “υπό εξυγίανση” Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τοποθετήθηκε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Θ.Βασιλείου. Από το κόμμα του Π.Καμμένου προέρχεται και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φ.Τσαλίδης.
  • Ο συνταξιούχος μαθηματικός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μπενίσης διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.
  • Ο Α.Αργυρίου, σύζυγος Βουλευτού, τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων.
  • Οι “αγωνιστικές περγαμηνές” είναι τα κύρια προσόντα του προέδρου του Enterprise Greece Xρ. Στάϊκου ο οποίος με πτυχίο χημικού θέλει να “απογειώσει” τις ελληνικές εξαγωγές.
  • Πρόεδρος στην Αττικό Μετρό διορίστηκε ο πρώην πρύτανης (με πολλές διώξεις εις βάρος του) Γ.Μυλόπουλος επίσης εκ των θερμών υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ (τα τελευταία χρόνια).
  • Στη ΣΤΑΣΥ Πρόεδρος ο Στ. Στεφόπουλος (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), στην ΟΣΥ πρόεδρος η Ζωή Γεωργίου (μηχανικός, πρώην συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ).


Οι αυθαίρετες, χωρίς διαφάνεια, ρουσφετολογικές επιλογές λειτουργούν καταστροφικά για την οικονομία. Επιχειρήσεις που θα έπρεπε να εκσυγχρονιστούν, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ή να αποκρατικοποιηθούν με καλύτερους όρους, καταδικάζονται στην οπισθοδρόμηση για χάρη του κομματικού συμφέροντος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτό στη σημερινή συγκυρία συνιστά έγκλημα για την οικονομία.

Related Articles

Back to top button