ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Δον Κιχώτης και οι μάχες με τα εξώφυλλα”

Αν έψαχνα ένα πρόσωπο για να αποδώσω στο ακέραιο το νόημα της λέξης εγωκεντρικός δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κανένα πιο κατάλληλο απ τον πρώην υπουργό οικονομικών, τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο άνθρωπος που με τους χειρισμούς του, έσυρε κυριολεκτικά τη χώρα πλήρως αποδυναμωμένη ενώπιον των δανειστών της, ο άνθρωπος που ευθύνεται για το βαρύτερο μνημόνιο και το ξεπούλημα του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ποζάρει για το Ισπανικό περιοδικό  ICON και παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει τι είναι εκείνο που του λείπει περισσότερο, η αιδώς ή η συναίσθηση. Ως άνθρωπος, ενδεχομένως και να τον ιντριγκάρει το γεγονός ότι συγκρούστηκε με την καθεστηκυία Ευρωπαϊκή τάξη και τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εντός της ένωσης. Ως οικονομολόγος όμως, αν μη τι άλλο όφειλε να γνωρίζει τη ζημία που προκάλεσε. Και αυτό, με την μετέπειτα στάση του δείχνει να αδυνατεί να το αντιληφθεί ή να το αξιολογήσει.
Απ τους ιθύνοντες δικαιούνται να ομιλούν όσοι όρισαν για τους λαούς τους μοίρες καλύτερες, με βήματα μικρά η μεγαλύτερα, με μάχες σιωπηλές ή στο προσκήνιο. Οι λοιποί ας σιωπήσουν έστω, όσο μετράμε τα κομμάτια μας …. npress.gr

Related Articles

Back to top button