ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασαν στα μουλωχτά την ρύθμιση για τις offshore των βουλευτών – Οργή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» για τις offshore, που ζητεί να αποσυρθεί η ρύθμιση.

avgi-io_0

Συναγερμός στο Μαξίμου μετά τις αποδοκιμασίες
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει σημάνει από νωρίς το πρωί συναγερμός, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι έντονη η αποδοκιμασία όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από βουλευτές της κυβέρνησης.

Δεύτερες σκέψεις για τη ρύθμιση
Έτσι, γίνονται σοβαρές δεύτερες σκέψεις στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι προσάπτουν υποκρισία στην αντιπολίτευση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης της ρύθμισης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: «Οφσάιντ με τις off shore»
Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί σήμερα με κεντρικό τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore», υποδεικνύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου πως πρέπει να πάρει πίσω τη ρύθμιση.

«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και “εξωχώριας” οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και “φορολογικά συνεργάσιμους’’» γράφει η «Αυγή» και επισημαίνει: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε “φορολογικά συνεργάσιμα” κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες “φορολογικοί παράδεισοι”, σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.
Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

http://www.iefimerida.gr

Related Articles

Back to top button