ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Αφού λέει όχι η Εκκλησία, έπρεπε να πει όχι και η ΝΔ

Την έντονη αντίθεσή του με το σύμφωνο συμβίωσης εξέφρασε ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος. Σημειώνοντας με νόημα (Βήμα fm) ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει ταχθεί υπέρ του συμφώνου ενώ ο Απ. Τζιτζικώστας εναντίον, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως «ήταν λάθος και για τους δύο υποψηφίους, ας τους πούμε κεντρώους (σ.σ. Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη), να πουν «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης τώρα και ειδικά εν’ όψει εκλογών εσωκομματικών, γιατί αυτό το θέμα είναι σημείο το οποίο μπορεί να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία».

Οπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάκος «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά είναι συντηρητικό, δεξιό κόμμα, ανεξάρτητα από τα κεντρώα ανοίγματα για λόγους ψηφοθηρικούς. Το οποίο δεξιό συντηρητικό δεξιό κόμμα πρέπει να συντηρεί και να διατηρεί τις αρχές, αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. Αυτές οι παραδόσεις ταυτίζονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Αφού η Εκκλησία λοιπόν λέει όχι-σωστά το είπε ο Καμμένος αυτό- η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πει όχι ξερά, χωρίς υποσημειώσεις και υπονοούμενα. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να μας εξηγήσει αυτός που έχει αυτή την άποψη, σε τι θα διαχωρίζεται η Νέα Δημοκρατία από το Ποτάμι, ας πούμε. Τι διαφορά κάνει;».

Ο κ. Μπαλτάκος που επιβεβαίωσε ότι συναντάται καθημερινά με τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Μάκη Βορίδη ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εκλογής του κ. Τζιτζικώστα στην προεδρία του κόμματος η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Αναφερόμενος στις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποχωρήσουν οι ηττημένοι. «Αν ο νέος αρχηγός επιμείνει στις δογματικές του θέσεις και απαξιώσει με τη στάση του την άλλη πλευρά, τότε ο κίνδυνος αυτός θα είναι πάρα πολύ ενεργός» σημείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button