ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Χίτσκοκ απάντησε το ΠΑΜΕ στο ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Η ταινία τα πουλιά του Χίτσκοκ αποτέλεσε την έμπνευση του νέου σποτ του ΠΑΜΕ για όσα σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση για το θέμα του ασφαλιστικού. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ανέβασε λίγο πριν την εκπνοή του νέου έτους ένα βίντεο με το οποίο σχολιάζει τις αλλαγές σε συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές.

Χρησιμοποιώντας δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και δανειζόμενοι πλάνα από την ταινία “Τα Πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ σχολιάζουν στο ίντερνετ το νέο ασφαλιστικό. “Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών!” σημειώνει στην ανακοίνωση το μέτωπο και συμπληρώνει: “Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση. Προετοιμαζόμαστε για απεργία”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που συνοδεύει το βίντεο:

«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!

Φέρνουν γρήγορο θάνατο στο Ασφαλιστικό!

Να μη μας πιάσουν στον ύπνο! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση, για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.

Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών! Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της Υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας.

Οι δεκάδες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας»

Related Articles

Back to top button