ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: “Η επιστολή-κόλαφος της Κομισιόν αποκαλύπτει το σχέδιο για χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών”

Για επιστολή-κόλαφο, η οποία αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κυβέρνηση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την επιστολή, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρεται στον υπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «υπουργό προπαγάνδας».

«Η επιστολή- κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του «Υπουργού Προπαγάνδας», η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται.

«Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος «Παπά- Σπίρτζη» πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από «Υπουργούς – καναλάρχες»», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

Related Articles

Back to top button