ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδειάζει Καμμένο ο Σύριζα

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση» είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης – «Μαίνεται» ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και για τις «γυναίκες στα χακί» – Τι λένε στελέχη της Κουμουνδούρου – Τι απαντά η Χρυσοβελώνη
Τη δική του απάντηση στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για τα στρατιωτικά λύκεια, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, βάζοντας τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα που δημιουργήθηκε και προκάλεσε τριβές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Παιδείας, ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τα στρατιωτικά λύκεια, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση».

Η δήλωση Φίλη έρχεται σε συνέχεια του «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις «γυναίκες στα χακί» και τα στρατιωτικά σχολεία.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις Καμμένου, επισήμανε ότι για τον ίδιο μεγαλύτερη αξία έχει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη μοριοδότηση των οπλιτών.

«Η κυβέρνηση επομένως θεωρώ ότι έχει καταθέσει θεσμικά πρόταση πολύ επίκαιρη για τον στρατό. Όσα λέει ο κ. Καμμένος δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου. Είναι οι απόψεις του, αν συμφωνούσαμε θα ήμασταν στο ίδιο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Τα στρατιωτικά λύκεια δεν είναι μείζον θέμα. Δεν έχω την ίδια άποψη για το θέμα αυτό».

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM. Όχι μόνο, δε, τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου», αλλά προχώρησε ένα βήμα μπροστά εκφράζοντας την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Η ιδέα των «γυναικών στα χακί», καθώς και η σύσταση λυκείων των τριών όπλων, ναυτικού, αεροπορίας και στρατού έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κομματικούς παράγοντες να μιλούν για «στρατιωτικοποίηση», επισημαίνοντας ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προωθεί τη δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης δεν γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιτρέπει στον εταίρο του να θέτει τέτοια θέματα.

Ήδη, τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με τη δήλωσή του οτι «αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι δια της εκπροσώπου τύπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη επιμένουν ότι ήταν γνωστό ότι το κόμμα τους είχε τις δικές του θέσεις σε διάφορα θέματα.

«Δεν υπάρχει ρωγμή στην κυβερνητική συνεργασία. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν γνωστό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν τις δικές τους θέσεις σε διάφορα θέματα» δήλωσε η κυρία Χρυσοβελώνη στα ΠαραπολιτικάFM.

Εξήγησε, δε, όσον αφορά τα περί στράτευσης γυναικών ότι «είναι μια πρόταση του υπουργού Άμυνας» σημειώνοντας ότι όταν πάρει σάρκα και οστά θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και να υπάρξει και ολοκληρωμένη πρόταση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button