People

Τα γυρίζει ο Πετράκος μετά την παρέμβαση εισαγγελέα: «Δε φοράω μάσκα γιατί κάθομαι σπίτι»

Ο Γρηγόρης Πετράκος μίλησε για τον σάλο μετά το βίντεο του αλλά και για την εισαγγελική παρέμβαση

Από χθερ, βρέθηκαν στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων “Μακελειό” και “Ελεύθερη Ώρα” καθώς και το περιβόητο βίντεο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

Στο βίντεο υποστηρίζει πως μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία, αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ κάνοντας λόγο για “τεχνητή αύξηση κρουσμάτων”, ενώ φυσικά αμφισβητεί και τα εμβόλια για τον ιό.

Ο Γρηγόρης Πετράκος ήταν άλλωστε καλεσμένος της εκπομπής “Tik Talk” του Alpha, όπου ανέλυε θεωρίες συνομωσίας, με το κανάλι ωστόσο να αποφασίζει τελευταία στιγμή να μην προβάλει τη συγκεκριμένη εκπομπή.

“Δεν είπα σε κόσμο να μη φοράει μάσκα ή τίποτα για τα εμβόλια”, ανέφερε ακόμη. “Αναδημοσίευσα επίσημα στοιχεία που έβρισκα και τα έβαλα σε μια σειρά, δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου”, είπε ακόμη για τα fake news που έστησε στο βίντεο που έγινε viral για πολλαπλούς λόγους.

Για του λόγου το αληθές, ο κ. Πετράκος λέει μεταξύ άλλων στην “έρευνά” του: “…όταν αρχές Μαίου καταργήσαμε το lockdown και ξεχυθήκαμε όλοι στις παραλίες, στις πλατείες, τα πανηγύρια και τα μαγαζιά χωρίς μάσκες, μέτρα και αποστάσεις δεν υπήρξε καμία άνοδος των κρουσμάτων, είχαμε μηδενισμό των θανάτων και ουσιαστικά τέλος της επιδημίας μέχρι και το τέλος Ιουλίου που κάτι μαγικό συνέβη”. Αγνοεί προφανώς το αποτέλεσμα του προηγούμενο lockdown με κλειστά σύνορα και την επιδημιολογική έξαρση που έγινε σταδιακά και με μαθηματική πρόοδο μετά το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού. Η επιδημιολογική έξαρση αιτιολογείται απόλυτα λόγω των ασυμπτωματικών φορέων και του γεγονότος πως η περίοδος ασυμπτωματικής μετάδοσης της COVID-19 μπορεί να φτάσει και τις δυο εβδομάδες.

Ο ίδιος βέβαια διατείνεται πως δεν υπάρχει “ασυμπτωματικός”. “…ο όρος ασυμπτωματικό κρούσμα είναι αστείος ως και επικίνδυνος. Δεν υπάρχει ασυμπτωματικό κρούσμα, ο ασυμπτωματικός είναι υγιείς ο οποίος πέρασε και νίκησε τον ιό”, ανέφερε στην “έρευνά” του, δείχνοντας να αγνοεί εντελώς την ίδια την ταυτότητα της νόσου βάσει των επιστημονικών διατυπώσεων μέχρι σήμερα.

“Αν τα συμπεράσματα που βγάζω δεν είναι σωστά, δεν διεκδικώ αλάθητο και ούτε είπα σε κανέναν να ακολουθήσει”, ανέφερε ακολούθως στο OPEN, για τις αιτιάσεις του που αποτελούσαν από μόνες τους δημόσιο κίνδυνο. 

“Εγώ τα μοιράστηκα αυτά με τους φίλους μου δεν τα έγραψα σε εφημερίδα”, είπε ακόμη για τα λεγόμενα που διατυπώθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε δημόσια ανάρτηση ανοιχτή προς πάσα θέαση.

Σημειώνεται πως το επίμαχο βίντεο υπάρχει ακόμη στη σελίδα του Γρ. Πετράκου στο facebook και έχει ελεγχθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Related Articles

Back to top button