People

Ένας χρόνος από το θάνατο του Παντελίδη

Ξημερώματα 18 Φεβρουαρίου.

Ήταν ξημερώματα Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου του 2016, όταν ένα θηριώδες τζιπ Mercedes φεύγει από έναν παράδρομο του παλιού αεροδρομίου που οδηγεί  στην Βουλιαγμένης και αναποδογυρίζει αφού προσκρούει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με ορμή.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα, ακούγονται γυναικείες κραυγές ενώ όταν φτάνει το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική, αποκαλύπτεται η αλήθεια που θα συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Στο αμάξι επιβαίνουν τρία άτομα, δύο κορίτσια η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη και ένας άνδρας, ο οποίος δυστυχώς είναι ο Παντελής Παντελίδης.

ADS

Ένα νέο παιδί, φαινόμενο όπως τον αποκαλούσαν όταν προσγειώθηκε σαν κομήτης στην ελληνική δισκογραφία, χτίζοντας πολύ γρήγορα ένα μύθο, που εξακολουθεί να υφίσταται και να γιγαντώνεται, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.
Έναν θάνατο, άγριο, σκληρό, που τον συνάντησε μέσα σε ένα σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο φίλες του γλίτωσαν, η μια βαρύτατα τραυματισμένη, η άλλη ελαφρότερα.
Στις εννιά το πρωί εκείνης της Πέμπτης, αρχίζει να γίνεται γνωστό στα ΜΜΕ το όνομα του τραγουδιστή, κανείς όμως δεν το δημοσιεύει μέχρι να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αφού πρέπει να τον αναγνωρίσουν οι δικοί του.

Το νέο χτυπάει την οικογένεια σαν κεραυνός και στο Ασκληπιείο Βούλας όπου έχει μεταφερθεί η σωρός του, εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές, όταν επιβεβαιώνεται η ταυτότητά του.
Τις επόμενες ημέρες η χώρα ζει πρωτόγνωρες στιγμές, αφού η απώλειά του είναι συνεχώς πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και στην κηδεία του δίνει το παρόν μια λαοθάλασσα.
Ένα χρόνο μετά ο μύθος του 33χρονου ερμηνευτή, του Παντέλα όπως τον έλεγαν φίλοι και συνεργάτες μεγαλώνει μαζί με το θρίλερ που εκτυλίσσεται γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του.

Το μνημόσυνο και η Φρόσω                      

Πριν από οχτώ ημέρες, στις εννιά και μισή το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη.
Ένα μνημόσυνο που παρακολούθησαν άνθρωποι που λάτρεψαν τον νεαρό τραγουδιστή με ένα πάθος πρωτόγνωρο για τα σύγχρονα ελληνικά μουσικά δεδομένα.
Η ειδωλοποίηση του και το γεγονός ότι το όνομά του απασχολεί τα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση ακόμη και τώρα, δείχνει αν μη τι άλλο ότι ο Παντελίδης, ήταν μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση.
Γι’ αυτό και η οικογένειά του ανακοίνωσε μέσω του αδερφού του την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του και θα βοηθάει νέα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους.

Παιδιά σαν τον Παντελή τους, ο οποίος έσκασε σαν κομήτης στην δισκογραφία σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και έφυγε με τον ίδιο θόρυβο που έζησε, ενώ ένα χρόνο μετά η υπόθεση του τροχαίου του, παραμένει ανοιχτή για την οικογένειά του.
Μια οικογένεια που είναι πεπεισμένη πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, ότι ο Παντελής ήταν συνοδηγός και όχι οδηγός του μοιραίου τζιπ, στο δυστύχημα που άφησε τον ίδιο νεκρό, βαρύτατα τραυματισμένη την Μίνα Αρναούτη και ελαφρά τραυματισμένη την Φρόσω Κυριάκου.

Η τελευταία εμφανίστηκε μετά τα όσα ακούστηκαν από την οικογένεια και τον δικηγόρο Χαράλαμπο Λυκούδη και μέσω του δικηγόρου της ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί δικαστικά στα όσα γράφονται και ακούγονται για την ίδια, όπως ότι αυτή οδηγούσε το μοιραίο τζιπ.
Αντίθετα με την Φρόσω η Μίνα Αρναούτη εδώ και καιρό δεν μασάει τα λόγια της και δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, όταν αναφέρεται το όνομά της.
Κάτι που φέρεται να έχει εξοργίσει την οικογένεια του τραγουδιστή που με προεξάρχουσα την μητέρα του  φέρεται να έχει καταθέσει αγωγή κατά της Μίνας Αρναούτη, βασιζόμενη σε συγκεκριμένη ανάρτηση που είχε κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας τα μέλη της εμφανίζονται εξοργισμένα με την νεαρή, ειδικά η μητέρα του τραγουδιστή  για τα όσα έγραψε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου: «Είτε ζητούσα αποζημίωση είτε όχι πάλι τα ίδια θα έκαναν γιατί το πρόβλημα τους δεν είναι να μάθουν την “αλήθεια” και να μην αποζημιώσουν εμένα… το πρόβλημα τους είναι να πάρουν την αποζημίωση του Παντελή (μεγάλο ποσό)και φυσικά να αποφύγουν τα όσα άφησε πίσω ο ίδιος… κάτι που ποτέ δεν θα έκανε εκείνος..».

Η οικογένεια και η Μίνα της οργής

Οι μνήμες ξύπνησαν και πάλι την περασμένη Κυριακή από την παρουσία  των θαυμαστών που έσωσαν το παρόν στην επιμνημόσυνη δέηση για το χαμογελαστό παιδί που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή, την στιγμή που η καριέρα του είχε εκτοξευθεί στην κορυφή.
Για πάρα πολύ κόσμο η υπόθεση του τροχαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο Παντελής Παντελίδης έχει κλείσει οριστικά, για άλλους τόσους όμως όμως παραμένει ανοιχτή, δημιουργώντας τους τελευταίους μήνες τις κατάλληλες συνθήκες ενός ευπώλητου θρίλερ που «πουλάει».

Πουλάει τόσο μάλιστα, ώστε έχουν ακουστεί και γραφτεί τα μύρια όσα εδώ και μήνες ενώ ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στο παρασκήνιο και ένας δικαστικός στο προσκήνιο της υπόθεσης.
Η οικογένεια του τραγουδιστή κατέθεσε προ ημερών στον εισαγγελέα που ορίσθηκε για την υπόθεση μέσω του δικηγόρου της κ. Χαράλαμπου Λυκούδη έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία προς διερεύνηση και αξιολόγηση.
Ο κ. Λυκούδης παραχώρησε στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων δύο από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του, στις οποίες εξέφρασε ευθαρσώς την θέση των πελατών του με φράσεις όπως «Αν οδηγούσε ο Παντελίδης, θα είχε σωθεί» η  όπως έκανε στην τηλεοπτική «Αυτοψία». Εκεί που είπε ότι έξι ειδικοί από τους καλύτερους στην Ελλάδα συνηγορούν στο ότι ο Παντελής δεν ήταν ο οδηγός.

Παίρνοντας ως δεδομένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η Μυρσίνη Αρναούτη καθόταν πίσω, η Φρόσω Κυριάκου «φωτογραφίζεται» από την οικογένεια του τραγουδιστή και τον δικηγόρο της ως η οδηγός του μοιραίου τζιπ.
Η Κυριάκου που είναι εξαφανισμένη από τα social media, τηρώντας μια στάση σιωπής και μέχρι σήμερα έχει πει όχι σε όλα τα αιτήματα για συνέντευξη που της έχουν τεθεί, απάντησε τελικά μερικές ημέρες αργότερα μέσω του δικηγόρους της.
Παράλληλα είναι δεδομένο πλέον ότι η ασφαλιστική εταιρία του οχήματος  θα αποζημιώσει τις δύο κοπέλες με ποσά που δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ  με το ποσοστό αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στον Παντελίδη, μπορεί αν το επιθυμεί να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα από την οικογένεια του ερμηνευτή.

Την ίδια στιγμή η Μίνα Αρναούτη δεν αφήνει πλέον τίποτε να πέσει κάτω και με προσωπικές αναρτήσεις της στο Facebook απαντά σε πολύ σκληρή γλώσσα, στα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας μέσα από συγκεκριμένο blog και site.
Σε μια από αυτές είναι απίστευτα επιθετική, έχοντας πρώτα διαβάσει επικριτικό δημοσίευμα που την αφορούσε και ξεσπάει γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ένα χρόνο ταλαιπωρούμαι και με χτυπάτε! Οδηγούσε εκείνος, σας αρέσει δεν σας αρέσει και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς».

«Δεν φοβάμαι κανέναν»

Σε έτερη ανάρτηση τονίζει ότι «του είπα να μην τρέχει. Δεν με άκουσε. Τι φταίω εγώ; Να τον τράβαγα από το αυτί;».

Την προ-περασμένη Πέμπτη το πρωί η νεαρή κοπέλα έγραψε μεταξύ άλλων: «Δεν φοβάμαι κανέναν, δεν σέβομαι όσους λένε ψέμματα! Θα βγαίνω και θα μιλάω! Με υπερασπίζομαι και θα ζήσω με το κεφάλι ψηλά, όπως το είχα πάντα. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, με νοιάζει η υπόληψή μου.

Αν ήταν ο Παντελής εδώ δεν θα ζήταγα ούτε ευρώ…μετά από όλα αυτά που μας κάνατε τα ζητάω όλα! Απλά τα πράγματα! Διαχωρίζω τον Παντελή απ’ όλους σας, ακόμη και να πρόκειται για την ίδια του την οικογένεια».
Τέλος ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Μπερτάκης ο άνθρωπος που πίστεψε στον Παντελίδη όσο κανείς, απέχει συνειδητά από τα όσα εκτυλίσσονται εδώ και μήνες και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν θα δώσει το παρόν σήμερα στο μνημόσυνο, κάτι μάλλον δύσκολο όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν καλά.

Ο ίδιος πιστεύει ότι με την στάση που κρατάει σέβεται απόλυτα τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγαπούσε πραγματικά, ο οποίος έμενε στο σπίτι του  μαζί με την γυναίκα του και το παιδί του.
Σε ότι αφορά το δημοσίευμα για την κακή ατμόσφαιρα λίγο πριν την πρεμιέρα εξαιτίας καυγά ανάμεσα στον Παντελή και στενό συνεργάτη του,  τα πράγματα για κάποιους είναι πολύ ξεκάθαρα.

Ο πολύς στενός συνεργάτης φέρεται να είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας του Teatro που διαψεύδει κατηγορηματικά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τον συγκεκριμένο καυγά.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το τροχαίο, έχει αποφασίσει να μην μιλήσει για τον Παντελή δημόσια επιλέγοντας να τον θυμάται όπως τον γνώρισε και τον έζησε επειδή όπως είπε σε φίλο του «αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει χαμός και δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο».
Με την εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, αυτό που περιμένουν όλοι είναι η απόφαση της δικαιοσύνης που θα δώσει επιτέλους την οριστική απάντηση στα ερωτηματικά που θέτει η οικογένεια του τραγουδιστή για το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου, ακριβώς πριν ένα χρόνο σαν σήμερα.
Αυτό που στοίχειωσε για τα καλά τις ζωές όλων των εμπλεκομένων και πήρε την ζωή του Παντελή.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button