ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βίντεο: Ο Γλέζος παρακάμπτει την Κωνσταντοπούλου και δίνει το στεφάνι στον Γερμανό Πρέσβη

Άλλο ένα σόου προσπάθησε να δώσει η πρώην βουλευτής του Σύριζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο – Απαγόρευε στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι – Την λύση έδωσε ο Μανώλης Γλέζος που σηκώθηκε και έπιασε από το μπράτσο τον Γερμανό και την παρέκαμψε

Το επεισόδιο έγινε το Σάββατο, στην επίσημη τελετή του δήμου Διστόμου  με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου του 1944, όταν οι Ναζί εκτέλεσαν εκατοντάδες Έλληνες. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι. Τότε επενέβη, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου, και πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη «για να την παρακάμψει».

Στο βίντεο από το περιστατικό που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος, φαίνεται ξεκάθαρα η κυρία Κωνσταντοπούλου να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στην ομιλία του μετά το συμβάν, μάλιστα, ο κ. Γλέζος είπε ότι «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Related Articles

Close
Close