ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το εμμετικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειό» προκαλεί αντιδράσεις

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, για το σημερινό απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό του Στέφανου Χίου.

Με σχετική ανάρτησή της στο facebook, υπογραμμίζει ότι «θα έπρεπε ήδη να έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση» και τονίζει ότι η ίδια απορεί με την ολιγωρία. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναπαράγει το πρωτοσέλιδο στην ανάρτησή της στο facebook, τονίζοντας ότι «συνειδητά» δεν δίνει χώρο και προβολή «σε κάποιον που συστηματικά αναπαράγει τέτοιου είδους “απόψεις”».

Συνειδητά ΔΕΝ αναπαράγω το εμετικό πρωτοσέλιδο. Συνειδητά ΔΕΝ δίνω χώρο και προβολή σε κάποιον που συστηματικά…Gepostet von Anneta Kavadiaam Samstag, 9. März 2019

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο χυδαίο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η τιμωρία  από τη δικαιοσύνη, αλλά απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για το «Μακελειό»

«Το “Μακελειό” είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Όμως, η τιμωρία  από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο  και τις πολιτικές δυνάμεις. 

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του “Μακελειού”».

Επίσης, η  Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» ως «κρεσέντο χυδαιότητας», τονίζοντας ότι μέσα σε μία φράση συγκεντρώνεται όλος ο σεξισμός και ρατσισμός «που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του “φυσικού τους χώρου”, του σπιτιού τους».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

«Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών…»

9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.

Ούτε εκπλησσόμαστε, ούτε σοκαριζόμαστε. Δεν είναι δα και το πρώτο σεξιστικό εξώφυλλο που βλέπουμε, ούτε το τελευταίο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Και επειδή ακριβώς έρχεται μετά την 8η Μαρτίου, επειδή αφουγκραστήκαμε χθες όλες αυτές τις γυναίκες, άνδρες και οργανώσεις που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ισότητα, γνωρίζουμε ότι μας βρίσκει δυνατές και ενωμένες.

Ώριμες να αντιληφθούμε ότι η Ισότητα των Φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά συστηματικής και επίμονης συλλογικής προσπάθειας. Συνειδητοποιημένες για την ανάγκη να περιθωριοποιήσουμε τους σεξιστές και τα προϊόντα τους, να αναδείξουμε νέες γυναίκες δημοσιογράφους και εκδότριες, που θα πάρουν θέσεις ευθύνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έτοιμες να στηρίξουμε γυναίκες οποιασδήποτε δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές, να τις βάλουμε στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών, να τις βάλουμε στη Βουλή, να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό τους που κανένα εξώφυλλο δεν θα τις χωράει πια.

Αποφασισμένες να περάσουμε σε δράση.

Related Articles

Back to top button
Close
Close