ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Τελειώνει» τον Φίλη ο Ιερώνυμος;

Η εμπλοκή που έχει προκύψει στον σημερινό ανασχηματισμό, ακούει στο όνομα του Νίκου Φίλη.
Το σχέδιο Τσίπρα φαίνεται πως ήταν η μετακίνηση του κ. Φίλη, μετά τις έντονες αντιδράσεις τις εκκλησίας. Αυτό όμως, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια στελέχη να επιχειρηματολογούν ότι πιθανή απομάκρυνση του σημερινού υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων θα φανεί σαν υποχώρηση μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ Ιερώνυμο.

[ads1]

Ο Νίκος Φίλης, ένας από τους υπουργούς που θεωρούνταν από τα σίγουρα χαρτιά και, σημειωτέον, ήταν και δεύτερος σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μερικές ώρες θεωρείται από τους πλέον επισφαλείς.

Ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι χθες δεν μιλούσαν για αλλαγή στο πρόσωπο του Νίκου Φίλη, ωστόσο σήμερα άλλαξαν πολλά.

Αναμένεται να αποδειχθεί σε λίγες ώρες εάν ο πόλεμος που άνοιξε η Εκκλησία στον υπουργό Παιδείας θα βρει νικητή τον Αρχιεπίσκοπο, το μένος του οποίου για το πρόσωπο του Νίκου Φίλη είναι τέτοιο που ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε. Ανάλογο ήταν το ύφος που φέρεται να είχε η απαίτησή του για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη.

Related Articles

Close
Close