ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ταξίδι Παππά στην Βενεζουέλα

 

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που επικαλείται «πρόσθετες πληροφορίες», ο κ. Παππάς συνόδευσε στη Βενεζουέλα στελέχη «μεγάλης εταιρίας πετρελαιοειδών», η οποία σχεδίαζε να συνάψει συμφωνία με το Καράκας, έτσι ώστε η Ελλάδα να λειτουργήσει ως «ακόμη μια πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Παππάς μετείχε σε μια αποστολή, που ξεκίνησε από την Αθήνα, πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών παραγόντων στο Καράκας.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του στα «ΝΕΑ», προσθέτει ότι πρόκειται για την εταιρία Μότορ Οϊλ, πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί από την εταιρία.

Οι πληροφορίες αυτές ουσιαστικά εμφανίζουν τον κ. Παππά ως «μεσίτη» ανάμεσα στο καθεστώς της Βενεζουέλας και σε επιχειρηματικά συμφέροντα του τομέα των πετρελαιοειδών.

Ο Ελεύθερος Τύπος και ο Ιάσων Πιπίνης, που έχουν πλήρη γνώση του θέματος, είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες ακριβώς ήταν οι δραστηριότητες του κ. Παππά στο συγκεκριμένο ταξίδι στη Βενεζουέλα, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση εκείνη την περίοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για τη διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από κρατικά σούπερ μάρκετ. Την επόμενη μέρα πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν και θέματα που είχαν να κάνουν «κοιτάσματα πετρελαίου». Ωστόσο, ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτεμίου σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ξεκαθάρισε ότι στη Βενεζουέλα δεν πήγαν για να αγοράσουν προϊόντα, αλλά για να πουλήσουν τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως αντσούγιες, φασόλια, λάδι και ελιές.

Οι επαφές ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από το 2013. Επιπλέον, στις αρχές του 2013 στην Αθήνα βρέθηκε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βενεζουέλας Τεμίρ Πόρας, ο οποίος συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πόρας ήταν στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες και μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τις επαφές με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη με τελικό στόχο την «εξαγωγή» της λεγόμενης Μπολιβαριανής Επανάστασης σε ευρωπαϊκές χώρες. Την επίσκεψη του κ. Πόρας στην Αθήνα είχε αναφέρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην επιστολή που είχε στείλει με κανόνες εμπιστευτικότητας το 2013 στον Νικολάς Μαδούρο, με την οποία τον ενημέρωνε για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, οι οποίες, όπως έγραφε, επέδειξαν «πολιτική ωριμότητα» που δεν κατήγγειλαν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε με μόνο ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με αντιπροσωπία του κόμματος, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι στο συγκεκριμένο ταξίδι τον Αύγουστο του 2013 δεν μετείχαν άλλοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από άλλους κλάδους, όπως αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της Βενεζουέλας, σε προγενέστερο αλλά και μεταγενέστερο χρόνο από το ταξίδι του κ. Παππά πράγματι είχαν μεταβεί άλλοι Ελληνες επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα, αλλά όχι τον Αύγουστο του 2013. Πρόκειται για διαφορετικά ταξίδια σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Related Articles

Close
Close