ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών


Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 29 και 30 Νοεμβρίου προσκεκλημένος, ως κεντρικός ομιλητής, στη σύνοδο των Προέδρων και Γραμματέων των Οργανώσεων Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με θέμα το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Χριστοδουλάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τόσο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Περιφερειών, όπου θα θέσει, μεταξύ άλλων, και το σχεδιασμό του κόμματος για τη διενέργεια της Πολιτικής του Συνδιάσκεψης τους επόμενους μήνες, για την ατζέντα και τα σύγχρονα προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας για το σήμερα και το αύριο.

Συνάντηση θα έχει επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα της Rainbow Rose, το ΛΟΑΤΚΙ  δίκτυο της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, προκειμένου να συζητήσουν για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ευρώπη μετά την ενίσχυση λαϊκίστικων και ξενοφοβικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, την αδυναμία τροποποίησης του άρθρου 5 παρ. 2 του Συντάγματος για τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς και για την ανάγκη η προοδευτική Ευρώπη να αρθρώσει έναν σύγχρονο και πειστικό λόγο για τα δικαιώματα, συνεκτικό για την κοινωνία.

Στόχος της παρουσίας του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στις Βρυξέλλες να συνδράμει αντίστοιχα στο να ενισχυθούν οι σχέσεις τους κόμματος με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, στις οποίες τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να εμφιλοχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη από τον προηγούμενο μήνα αρκετά στελέχη με γνώση και εμπειρία των Ευρωπαϊκών θεμάτων όπως η Συλβάνα Ράπτη και ο Γιάννης Δάλμας έχουν συμμετάσχει σε επίσημες συναντήσεις και εκδηλώσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.  

Related Articles

Back to top button