ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα Χανιά ο Κασσελάκης – Η συγκινητική ανάρτηση για τον παππού και τη γιαγιά του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον τάφο των παππούδων του στο χωριό Σκίνες και θυμήθηκε τη γιαγιά του Αλεξάνδρα που τον νανούριζε και του διάβαζε παραμύθια

Τις ρίζες του, στα Χανιά, επισκέφθηκε, χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Instagram πρόκειται για τον τόπο των παππούδων του Στέλιου και Αλεξάνδρας. «Εδώ, που η οικογένειά μου -όπως η πλειοψηφία των οικογενειών της Κρήτης- έδωσε το αίμα της για την πατρίδα μας στη μάχη της Κρήτης, πολεμώντας το τέρας του φασισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επισκέφθηκε τον τάφο των παππούδων του στο χωριό Σκίνες. «Τον παππού μου δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Έφυγε ένα μήνα πριν γεννηθώ. Για χρόνια μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, τον φρόντιζε η γιαγιά Αλεξάνδρα. Όπως φρόντιζε και εμένα μετά» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θυμάται για τη γιαγιά του Αλεξάνδρα, «με νανούριζε, μου διάβαζε παραμύθια τους χειμώνες στην Αθήνα και τα καλοκαίρια στα Χανιά, γέμιζε το σπίτι με τις μυρωδιές της κουζίνας της. Τα τελευταία της λόγια προς εμένα τα κράτησα σαν φυλαχτό: «Βιβλίο να πιάνεις και μάλαμα να γίνεται».

«Η μόνη επιλογή που κάνουμε είναι τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε. Και εγώ επιλέγω κάθε μέρα να στέκομαι στο πλευρό της προόδου, στο πλευρό των συνανθρώπων μου. Επιλέγω κάθε μέρα τον δρόμο της γιαγιάς Αλεξάνδρας» γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button