ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Sorras is back! Ξεκινά περιοδείες σε όλη την χώρα ο Σώρρας μετά την αποφυλάκιση

Νέα αρχή στο κόμμα του, θέλει να κάνει ο φερόμενος ως δισεκατομμυριούχος Αρτέμης Σώρρας

Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο Αρτέμης Σώρρας ετοίμαζε τη νέα του ζωή. Είχε μεταφερθεί στις Φυλακές Χαλκίδας και γνώριζε ότι τα Χριστούγεννα θα τα γιόρταζε στο σπίτι του στην Καλλιθέα. Για περισσότερο από δύο χρόνια ζούσε έγκλειστος στην ΣΤ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια συνυπήρχαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι επώνυμοι των μεγάλων σκανδάλων. 

Έχοντας αθωωθεί στα έξι από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε και περιμένοντας το Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου, ο Σώρρας καταστρώνει την καινούρια του πραγματικότητα και τη δυναμική του επάνοδο. Άλλωστε, το Εφετείο λίγη σημασία έχει αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή του για μια καταδίκη έξι ετών που αφορά απόπειρα απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Με απλά λόγια, ο 54χρονος καταδικάστηκε γιατί υποστήριζε ότι πήρε από τον Μπαράκ Ομπάμα 2,7 τρισ. δολάρια καθώς πούλησε στις ΗΠΑ διαστημική τεχνολογία (!) και προθυμοποιήθηκε να χορηγήσει δάνειο 600 δισ. στο Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 0,5% για 100 χρόνια προκειμένου να διαγραφεί το χρέος. 

Αν και κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η Ελλήνων Συνέλευσις, το κόμμα που έφτιαξε το 2015, το βέβαιο είναι ότι έχει ακόμα φανατικούς υποστηρικτές και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες εμφανίζονταν άτομα που προθυμοποιούνταν να μπουν μέσα στη φυλακή για να βγει έξω ο αρχηγός τους. 

Όταν τον Ιούνιο του 2018 περνούσε το κατώφλι των Φυλακών Κορυδαλλού έχοντας ζήσει τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ως καταζητούμενος, ο Αρτέμης Σώρρας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τόσο σύντομα θα ήταν και πάλι ελεύθερος. Ολο αυτό το διάστημα, όπως λένε οι πληροφορίες, αποτύπωνε σε λευκές κόλλες χαρτί αναλύσεις, σημειώσεις, σκόρπιες σκέψεις που ευελπιστεί ότι κάποτε θα γίνουν βιβλίο, ενώ είχε στενές επαφές με τους πιστούς και φανατικούς συνεργάτες του που, όπως και αυτός, πίστευαν σε υπερβολές και αλλόκοτες θεωρίες συνωμοσίας. Το κόμμα του, η Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο στις εκλογές του 2019 τόσο για τις εθνικές όσο και για την Ευρωβουλή έλαβαν 0,25% και 0,5%, έδειχνε να είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση. Γραφεία άδειασαν, πολλοί από τους ένθερμους υποστηρικτές του άλλαξαν ρότα, όμως για τον ίδιο φαίνεται πως στη νέα του ζωή το κόμμα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει κάποιος όρος που να του απαγορεύει να ανεβάζει στα social media τις ακραίες σουρεαλιστικές θεωρίες του, καθώς το μόνο που είναι υποχρεωμένος να κάνει είναι να εμφανίζεται δύο φορές στο Α.Τ. της περιοχής του


Άλλωστε ο Σώρρας δεν φαίνεται να έχει κάποια επαγγελματική δραστηριότητα και συνεπώς η πολιτική του καριέρα, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσω του Ελλήνων Συνέλευσις, μοιάζει μονόδρομος. Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν θα κινείται και πάλι στο μοτίβο των υπερβολών και συνωμοσιών με διαστημικές τεχνολογίες, ξένες κυβερνήσεις και τρισεκατομμύρια δολάρια ή θα ασχοληθεί με πιο γήινες, απλές καθημερινές καταστάσεις. Ουσιαστικά, στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει κάποιος όρος που να του απαγορεύει να ανεβάζει στα social media τις ακραίες σουρεαλιστικές θεωρίες του, καθώς το μόνο που είναι υποχρεωμένος να κάνει είναι να εμφανίζεται δύο φορές στο Α.Τ. της περιοχής του και φυσικά να μη φύγει από τη χώρα. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αρτέμης Σώρρας, αφού μείνει για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι του προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, στη συνέχεια προτίθεται να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για να αναστήσει το κόμμα του. Ισως, λένε, κομβικό κομμάτι της περιοδείας να είναι και ο COVID-19, καθώς φέρεται να έχει αναπτύξει μια δική του θεωρία για τον θανατηφόρο ιό. Βασικό του όπλο στον αγώνα που ξεκινά θα είναι τα social media, όπου μέσα από προφίλ κυρίως στο Facebook αλλά και από κανάλι στο YouTube θα εκθέτει τις απόψεις του και θα έρχεται σε επαφή με τους υποστηρικτές του στην προσπάθεια να πείσει για νέα του σχέδια

Related Articles

Back to top button