ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής θα πάει στις εκδηλώσεις κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στον Γράμμο και στο Βίτσι

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών» στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Τη συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπως κάθε χρόνο, στα τέλη Αυγούστου, στον Γράμμο και στο Βίτσι, έκανε γνωστή χθες (20/8) η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ. Δείτε εδώτη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού, αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», όπως αναφέρουν. Φέτος θα γίνουν στις 30 Αυγούστου, την άλλη Κυριακή δηλαδή, στις 10:30 το πρωί.

Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς αποφεύγεται να δίνεται βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές πολιτικές κινήσεις.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», δε, τονίζει συγκεκριμένα στο σχετικό δημοσίευμα για την παρουσία του υφυπουργού στις εκδηλώσεις: «Τα τελευταία 20 χρόνια, οι όποιες κυβερνήσεις της Δεξιάς απέφευγαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση. Κατά καιρούς είχαν παρευρεθεί κάποιοι βουλευτές δεύτερης ή τρίτης γραμμής και ως εκεί».

Related Articles

Back to top button