ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης ξεσπά για την επίθεση στη συνοδό του με το σορτς

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εξηγεί ποια είναι η Εύη Καλογηροπούλου που τον συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντυπώσεις προκάλεσε η εμφάνιση της μελαχρινής γυναίκας που συνόδευσε τον Ορέστη Ανδρεαδάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, φορώντας ένα κοντό μαύρο σορτσάκι.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κι εξήγησε ποια ήταν η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του στη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και δέχτηκε έντονη κριτική στα social media για την εμφάνισή της.

Έκαναν λόγο για «προκλητικό» ντύσιμο

Οι χρήστες του διαδικτύου χαρακτήρισαν «προκλητικό» το ντύσιμό της για μια τέτοια περίσταση, με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη να δηλώνει πως «θλίβεται με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν για εκείνη στο διαδίκτυο».


Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δημοσίευσε ένα κοινό τους στιγμιότυπο από την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο και κάτω από αυτό έγραψε: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες «Μotorway 65» (2020), και «Στον θρόνο του Ξέρξη» (2022, φωτό 2) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας «Cora» (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της (φωτό 3).  Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

«Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Δείτε την ανάρτησή του:

Related Articles

Back to top button