ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έφυγε από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και πήγε στα γενέθλιας της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Το δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ τα είχε όλα.

Και το σημαντικότερο, κατάφερε να κατευνάσει πολιτικά πάθη και αντιπαραθέσεις. Υπήρξε, για παράδειγμα, μία (τυπική) συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ας μην αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του δείπνου ούτε μια κουβέντα.

Στις συζητήσεις που έγιναν σχολιάστηκαν θέματα όπως η πανδημία, τα εμβόλια, τα παιδιά που πήγαν μετά από τόσους μήνες στο σχολείο και το lockdown. 

Στο πρώτο κεντρικό τραπέζι κάθισαν οι «θεσμικοί», ήτοι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Σχοινάς και οι κ.κ. Σαρλ Μισέλ και Νταβίντ-Μαρία Σασόλι.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πράσινο πιστοποιητικό, αλλά και η πανδημία. Ενδιαφέρον είχε το δεύτερο τραπέζι, κυρίως για τη σύνθεσή του. 

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη το πρωτόκολλο της Προεδρίας τοποθέτησε εκεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον διπλωματικό σύμβουλο της Προέδρου κ. Παπαδόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. 

Αυτός που έφυγε πρώτος από το δείπνο ήταν ο κ. Κακλαμάνης, είπε πως έχει μια υποχρέωση, θα πήγαινε στα γενέθλια της Ζωζώς Σαπουντζάκη.

topontiki.gr

Related Articles

Back to top button