ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Λεξ που «βούλιαξε» τη Νέα Σμύρνη, έγινε πρωτοσέλιδο στην Εστία που τον «χλευάζει» – Σάλος στο Twitter

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία»

Στιγμές που δεν μπορούσε καν να φανταστεί ζει τις τελευταίες ώρες ο ράπερ Λεξ, μετά την ιστορικών διαστάσεων συναυλία του στη Νέα Σμύρνη. Πλέον, ο Λεξ έχει αναγκάσει ολόκληρη την Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί, ακόμα και κόσμος που δεν έχει ουδεμία σχέση με το ραπ.

Αυτό που επίσης δεν περίμενε ποτέ είναι πως θα γινόταν πρωτοσέλιδο σε μία από τις πιο συντηριτικές εφημερίδες της χώρας. Ο λόγος για την Εστία, η οποία ακολουθώντας τον ντόρο που προκάλεσαν οι 20.000 και πλέον θεατές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αποφάσισε να αφιερώσει το κεντρικό θέμα του σημερινού της φύλλου στην εν λόγω συναυλία, ενώ επιχειρεί και… μια δική της ανάγνωση για την ανταπόκριση του κόσμου.

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία»

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία» αναφέρει ο βασικός τίτλος, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει: «Με το συμβολικό όνομα Λεξ ένας ερμηνευτής της χιπ χοπ κινητοποιεί τα πλήθη», ενώ ο υπότιτλος λέει: «Πως ένας ράπερ με στίχους για τις αφραγκίες κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 νέους στη Νέα Σμύρνη όταν ένα πολιτικό κόμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει με το ζόρι 2.000 οπαδούς του. Τι μας διαφεύγει».

Στο κείμενο του, όπως μπορείτε να διαβάσετε, κάνει σύγκριση του κόσμου που πήγε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και του Mad Clip, επισημαίνει την άρνηση της νέας γενιάς να εργαστεί σε τουριστικές επιχειρήσεις με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς ντροπής, ενώ αναφέρεται και σε μία δημοσκόπηση που το 25% λέει πως η δημοκρατία δεν είναι και το καλύτερο πολίτευμα και πως η δικτατορία έχει κάνει καλά πράγματα στον τόπο.

Σίγουρα όμως όσοι υποστηρίζουν το τελευταίο, δεν ανήκουν στο κοινό που ακούει Λεξ…

Χαμός στα Social Media

Φυσικά, όπως ήαν αναμενόμενο, το εν λόγω εξώφυλλο δεν πέρασε απαρατήρητο από την twitterόσφαιρα.

https://twitter.com/Prokanas/status/1544275270223499265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1544275270223499265%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2022%2F07%2F05%2Fgo-fun%2Fsocial%2Fxamos-sto-twitter-protoselido-tis-estias-gia-tin-synaylia-tou-leks-pou-vouliakse-ti-nea-smyrni%2F


in.gr

Related Articles

Back to top button