ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κυριάκος γνώρισε την «Καλυψώ» – Η αδέσποτη γάτα που υιοθετήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κάλυψω, η πρώτη «επίσημη» γάτα του Προεδρικού Μεγάρου, τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων στη σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η αδέσποτη γάτα είχε διασωθεί από την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου μαζί με άλλα τετράποδα και όταν η ΠτΔ επισκέφθηκε την Κάρπαθο για την 76η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού, συνάντησε τις εκπροσώπους της οργάνωσης, γνώρισε από κοντά το γατάκι και εξέφρασε την επιθυμία να το υιοθετήσει. Αργότερα,η υπεύθυνη της οργάνωσης συναντήθηκε με την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο και της παρέδωσε την Καλυψώ που σήμερα «διέκοψε» τη συζήτηση της με τον πρωθυπουργό, στο προεδρικό γραφείο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο για να ενημερώσει την Πρόεδρο για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το κυβερνητικό πλάνο μαζικού εμβολιασμού αλλά, ενώ συζητούσαν, το νιαούρισμα της γάτας προκάλεσε την απορία του πρωθυπουργού. «Τι είναι αυτό;» αναρωτήθηκε. «Δεν ξέρεις την Καλυψώ;» αποκρίθηκε η κα Σακελλαροπούλου και του «σύστησε» την γάτα.

Η κα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας που υιοθετεί αδέσποτη γάτα στο Προεδρικό Μέγαρο, και στο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα τα φιλοζωικά της αισθήματα και την αδυναμία της στις γάτες.

Related Articles

Back to top button