ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης πέταξε χαρταετό με το σήμα του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε με την οικογένειά του στο Λόφο του Φιλοπάππου για εκδήλωση του δήμου Αθηναίων και πέταξε χαρταετό με το σήμα του Παναθηναϊκού.

Στα πλαίσια της Καθαράς Δευτέρας, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι, γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Μικροί και μεγάλοι, ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με πολύ κέφι, μουσική και χορό. 

Η “αυλαία” άνοιξε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Γωγώ Τσαμπά. Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών, συνοδεία της ορχήστρας της, ξεσήκωσε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα στου Φιλοπάππου, “παρασύροντάς” τους σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι. 

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα, η φασολάδα και ο χαλβάς* που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί.

Για την εκδήλωση μίλησε έτσι και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέροντας τα εξής:  «Ευχαριστούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ήρθαν σήμερα με τα παιδιά τους στον Λόφο του Φιλοπάππου και έγιναν μέρος αυτής της αυθεντικής γιορτής την οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Δήμος Αθηναίων. Πετάξαμε ψηλά τους χαρταετούς και διασκεδάσαμε παραδοσιακά, όπως επιβάλλει η Καθαρά Δευτέρα. Καλή Σαρακοστή σε όλες και σε όλους!»

Related Articles

Back to top button