ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πληρώνει από την τσέπη του τα έξοδα κηδείας της τρανς που έμεινε στο ψυγείο

Η κηδεία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης

Ξεμπλοκάρει τελικώς η διαδικασία για την κηδεία της τρανς γυναίκας η οποία έχασε τη ζωή στις 25 Μαΐου και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με έξοδα του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Το νοσοκομείο αναζήτησε συγγενείς του θύματος που ταλαιπωρούνταν από πολλά προβλήματα υγείας για να τους ενημερώσει την άσχημη εξέλιξη. Δύο μέρες αργότερα οι οικείοι της εντοπίστηκαν και έφτασαν στο «Παπαγεωργίου» αναγνωρίζοντάς την. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς συνεργάστηκαν με τους γιατρούς και με την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου για να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι αδυνατούν να αναλάβουν τη διαδικασία ταφής. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο εμφανίστηκαν κάποιοι από το φιλικό περιβάλλον του θύματος οι οποίοι ενώ αρχικά είπαν ότι θα αναλάβουν τα έξοδα ταφής, στη συνέχεια επικαλέστηκαν οικονομική αδυναμία.

Παρέμβαση Ζέρβα για το πιστοποιητικό απορίας και την ταφή

Οι συγγενείς της τρανς γυναίκας απευθύνθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο δήμο Θεσσαλονίκης και έκαναν αίτημα γα δωρεάν ταφή καθώς το θύμα ήταν ανασφάλιστο και άπορο. Στη συνέχεια παρενέβη δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έτσι εκδόθηκε άμεσα πιστοποιητικό απορίας από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ενώ με απόχη του Κωνσταντίνου Ζέρβα θα διατεθεί δωρεάν χώρος από το δήμο Θεσσσαλονίκης για την ταφή ενώ τα έξοδα ταφής θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η κηδεία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button