ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καθηγητής του ΕΚΠΑ αποκάλεσε μαϊμού τον Αντετοκούνμπο – Οργή για το σχόλιο του Καλέμη

Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσαν οι καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από στέλεχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ADS

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνος για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνος Καλέμης αποκάλεσε δημοσίως «μαϊμού» τoν Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αφορμή στάθηκε μία πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία μεταξύ άλλων σχολίαζε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους με το δικό μου χρώμα». 

«Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή», φαίνεται να έχει γράψει στο Twitter, κάτω από την ανάρτηση της είδησης από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Α ναι, παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος». 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διέταξε άμεση έρευνα, προσθέτοντας πως περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Φίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker