ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καρίπογλου: Ο Κατσαφάδος το 2003 μαζί με άλλους έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας για τον νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον άλλοτε υποψήφιο βουλευτή του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της ΝΔ, ο κ. Κατσαφάδος είχε μπουκάρει σε συνεδρίαση του Πανεπιστημίου Πειραιά και είχαν δείρει τον τότε πρύτανη.

Δείτε την ανάρτηση:

Διάβασα πολλά πανηγυρικά σχόλια που ο κ. Συρίγος, θύμα βίας τραμπούκων και αλητών στο πανεπιστήμιο, έγινε υφυπουργός παιδείας και πράγματι αναγνωρίζω την αξία του συμβολισμού και μου αρέσει και μένα. Γι΄αυτό μπερδεύομαι λίγο που έγινε υφυπουργός Ναυτιλίας ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος, ως φοιτητής, το 2003 είχε διαγραφεί από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή είχε μπουκάρει μαζί με κάτι άλλα κωλόπαιδα σε συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος κι έστειλε στο νοσοκομείο τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραία, κ. Μπένο.

Τα γεγονότα

Ο κ. Κατσαφάδος το 2003 διεγράφη από τη σπουδάζουσα νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν επικεφαλής φοιτητικής ομάδας επιτέθηκε και ψέκασε με πυροσβεστήρα τον κ. Β. Μπένο, στην προσπάθειά του να διαλύσει εν εξελίξει συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τον κ. Μπένο στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003. Επικεφαλής μιας πενταμελούς σκληροπυρηνικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο κ. Κατσαφάδος επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου.


Μόλις και μετά βίας ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια ορισμένων καθηγητών, κατάφερε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, την οποία επιχειρούσε να παραβιάσει η ομάδα των «γαλάζιων παιδιών».


Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν μέσα από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας οι επιτιθέμενοι ψέκασαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον πυροσβεστήρα που βρήκαν στην είσοδο του Πρυτανικού Συμβουλίου! Λίγο αργότερα ο κ. Μπένος λύγιζε από τα σύννεφα καπνού και η ομάδα των ΔΑΠιτών εισερχόταν θριαμβευτικά στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.


Στο νοσοκομείο τον κ. Μπένο συνόδευσαν τότε ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, νυν ειδικός γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, και ο πρώην αντιπρύτανης κ. Γιώργος Παπαστάμκος, νυν ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Τους εν λόγω καθηγητές πλαισίωσαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα οποία είχαν σπεύσει να συμπαρασταθούν στον κ. Μπένο.


Μία ημέρα αργότερα η ΔΑΠ, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων

Related Articles

Back to top button