ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καρίπογλου για Άδωνι: Ο ημιεγγράμματος βλακάκος, έκραξε μόνο τον Παπαδημούλη ή και άλλους Μητροπολίτες;

Ανάρτηση «ράπισμα» για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Δράσης Αντύπας Καρίπογλου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε σε σχόλιο του ευρωβουλευτή Παπαδημούλη στο Twitter για την μεταφορά του Ιησού στην Αίγυπτο την οποία ουσιαστικά αμφισβήτησε.

Με δύο συγκεκριμένες τοποθετήσεις ιεραρχών που επιβεβαιώνουν την μεταφορά του Ιησού στην Αίγυπτο, ο Αντύπας Καρίπογλου, ασκεί σκληρή κριτική προς τον υπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «ημιαγράμματο».

Δείτε την ανάρτηση Καρίπογλου:

  1. Μήνυμα προς όλον τον κόσμο να προστατέψει τους πρόσφυγες που χάνονται κάθε χρόνο στα νερά της Μεσογείου, δίνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, μιλώντας το βράδυ της Ημέρας των Χριστουγέννων, από το χώρο όπου βρήκε καταφύγιο η Αγία οικογένεια κατά την «Φυγήν εις Αίγυπτον», ένα γεγονός που τιμά η Εκκλησία μας στις 26 Δεκεμβρίου. Μιλώντας ακριβώς δίπλα από το αγιασμένο πηγάδι, όπου σύμφωνα με την παράδοση ήπιε νερό η Παναγία με τον Γέροντα Ιωσήφ και τον Ιησού Χριστό, στον πολυαιώνιο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, κάτω ακριβώς από την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει ότι η Αγία Οικογένεια ήρθαν ως Πρόσφυγες στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου. «Αυτός ο χώρος, η θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου φιλοξένησε στα σπλάγχνα της τον μικρό Χριστό, για να έχει από τότε μέχρι σήμερα την ευλογία μίας μεγάλης και φιλόξενης και ισχυρής χώρας. Και σε αυτήν τη χώρα, η Υπεραγία Θεοτόκος, με τον ηγαπημένο της Υιό, τον Ιησού Χριστό, ήρθαν ως πτωχοί πρόσφυγες, από τα Ιεροσόλυμα στο Κάιρο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

2. «Η Εκκλησία μας έχει ως κέντρο την αγάπη, γιατί κέντρο της είναι ο αληθινός Θεός που είναι αγάπη. Επομένως είναι βασικό για την Εκκλησία να δείχνει την αγάπη της».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Πύργο, με αφορμή την απόφαση της μητρόπολης να παραχωρηθούν χώροι μοναστηριών και τμήμα του οικοτροφείου, για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
«Όταν ο Χριστός βρέθηκε πρόσφυγας στην Αίγυπτο, θα θέλαμε να τον περιφρονήσουν;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα λέει κι ο Ματθαίος (Β’ 13-18), τα λέει κι ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Σας βάζω και μια ωραία εικόνα της Φυγής στην Αίγυπτο,από την συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, Κρητική, να μην βάζω Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Τιτσιάνο, Τζιότιο, Ντύρερ που είναι κσένοι και θέλουν το κακό μας. Άραγε ο ημιεγγράμματος βλακάκος, έκραξε στο τουίτερ κι αυτούς ή μόνο στον Παπαδημούλη πούλησε μούρη;

Related Articles

Back to top button