ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Φώφη επιστρέφει σπίτι για θεραπεία – Συζητήσεις για 4ο υποψήφιο στο ΚΙΝΑΛ

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Ενώ η παγωμάρα από την χθεσινή ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά, για την ασθένειά της και την αποχώρησή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, στέλνει τις καλύτερες ευχές στην πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να  παραμείνει στον Ευαγγελισμό λίγα 24ωρα και να επιστρέψει στο σπίτι προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία. Την ίδια ώρα όμως, «τρέχει» η προθεσμία για την κατάθεση των υπογραφών από τους υποψηφίους,  ενόψει της εκλογής  που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου, καθώς την Παρασκευή είναι η μέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

ADS

Το κενό που αφήνει όμως η αποχώρηση της Γεννηματά, στα στελέχη που την υποστήριζαν, είναι μεγάλο και δεν φαίνεται πως καλύπτεται από έναν από τους τρεις υποψηφίους. Η ίδια αγωνία υπάρχει και σε στελέχη από το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο, παρότι ο Χάρης Καστανίδης, ανήκει σε αυτό το περιβάλλον.

Τα ονόματα που έχουν ρίξει στο τραπέζι στην Χαριλάου Τρικούπη, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο Παύλος Χρηστίδης. Όμως υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο, σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσε υπουργός και είναι εκτός Βουλής σήμερα. 

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος – ωστόσο από το ύφος της ανακοίνωσης της αποχώρησής της, προκύπτει ότι αντιλαμβάνεται στο εξής τον ρόλο της ως εγγυήτριας της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής και όχι ως μία οιωνεί «ομαδάρχη»,  με κάποιο άλλο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.  

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από στελέχη του, ωστόσο λέει σε συνεργάτες του ότι αυτό που προέχει στη δεδομένη συγκυρία είναι η υγεία της Φώφης Γεννηματά. Στενοί συνεργάτες του , πρώην βουλευτές, σημείωναν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός να θεωρηθεί ότι είδε την ασθένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ως μία ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος του οποίου είναι συνιδρυτής, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ. 

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι – Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης – είναι σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά  και έχουν ολοκληρώσει την συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις. Βλέπουν αρνητικά την όποια περίπτωση αναβολής στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ – ενδεχόμενο που προέκυψε από δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος , Βασίλη Κεγκέρογλου,  ο οποίος διευκρίνισε ότι μιλά για «πάγωμα» κάποιων ημερών , από σεβασμό στην περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά. Βεβαίως, όπως σημειώνουν , αν εμφανιστεί κάποιο πρόσωπο «την τελευταία στιγμή» δεν θα διστάσουν να του δώσουν κάποιον χρόνο ώστε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button