ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εξηγήσεις Καμμένου για τα χρήματα του ταξιδιού του στο Λονδίνο – “Πάλι ψέμματα” φώναζε ο Άδωνις

Θύελλα προκάλεσε στην Βουλή η εξήγηση που έδωσε ο Πάνος Καμμένος για τα έξοδα του ταξιδιού του στο Λονδίνο – “Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα το υπόλοιπο από την τσέπη μου”

Εξηγήσεις για τον τρόπο πληρωμής του λονδρέζικου ξενοδοχείου έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έπειτα από παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει: «Είπατε αλήθεια ή ψέματα την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια για τον τρόπο που πληρώσατε την δαπάνη σας;».

ADS

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει πως πλήρωσε το ξενοδοχείο από την κάρτα του για να ακολουθήσει δημοσίευμα της εφημερίας «Παραπολιτικά» που εμφανίζει τον υπουργό να πληρώνει μετρητοίς.

«Είπα στην Βουλή ότι χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα που πλήρωσε ο Παπαχρίστος την αγωγή και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά. Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα το υπόλοιπο από την τσέπη μου. Το απαντώ αυτό σε εσάς γιατί ξέρετε και δεν διαβάζετε μόνο δημοσιεύματα. Διαβάστε τα πρακτικά και θα δείτε ότι δέσμευσα την κάρτα μου. Την τσέπη μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να συνεχίσει: «Να πούμε και παρακάτω; Να σας κάνω κοινωνούς. Από το twitter προαναγγέλλεται ότι το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεται επίθεση εναντίον του ανήλικου παιδιού μου που θα φρίξουμε. Για να καταλάβετε τι σημαίνει κάποιοι να στοχοποιούν πολιτικούς για δικούς τους λόγους και όχι γιατί οι πολιτικοί καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα».
Ανταπαντώντας ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Δεν διάβασα τα πρακτικά. Σας άκουσα. Ήμουν μέσα στην συνεδρίαση. Εγινα κοινωνός των δημοσιευμάτων. Αυτό το θέμα έφερα και πήρα την απάντηση από εσάς. Δέχομαι την απάντησή σας και το περιεχόμενό της θα το δούμε».

Νωρίτερα έντονο εκνευρισμό στον υπουργό Εθνικής Αμυνας προκάλεσε η κριτική του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη για το πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο. Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί:

Α. Δημοσχάκης: Έχω άριστες σχέσεις με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ). Με αγωνία με ρωτούν τα στελέχη για τις ιστορίες του ταξιδιού σας στο Λονδίνο. Δεν μπορούν τα στελέχη των Ε.Δ. να πιστέψουν ότι ο υπουργός που τους εκπροσωπεί…

Π. Καμμένος: Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά…

Α. Δημοσχάκης: Να μην είναι ειλικρινής (σσ αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο)…

Π. Καμμένος: Σας είπα να σοβαρευτείτε

Κ. Δουζίνας (πρόεδρος επιτροπής Εθνικής Αμυνας): Σας παρακαλώ

Π. Καμμένος: Απειλείτε να βγάλετε και το παιδί μου το ανήλικο το Σαββατοκύριακο σε βίντεο; Πείτε το. Βγάλτε το. Είστε και αξιωματικός

Α. Δημοσχάκης: Σας μιλώ με την ευαισθησία ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Πρέπει να ακούσετε την κριτική της αντιπολίτευσης. Σας μεταφέρω με ευγένεια όσα λένε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί δεν δέχεστε να τα ακούσετε;

Π. Καμμένος: Φαντάσου να μην ήταν ευγενικοί

Α. Δημοσχάκης: Σας μεταφέρω τη φωνή των στελεχών του Έβρου

Π. Καμμένος: Να μας πείτε για τους λεμονοστύφτες του Κυριάκου και τη Μαρέβα

Λιάνα Κανέλλη: Και οι δύο κόφτε το να πάμε παρακάτω.

Α. Δημοσχάκης: Δεν μπορούν τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού να δεχθούν ότι ο υπουργός που τους εκπροσωπεί δεν είναι ειλικρινής ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κ. Δουζίνας: Αυτό δεν μπορείτε να το πείτε . Αν θέλετε να το πείτε στην Ολομέλεια. Όταν χρησιμοποιείτε εκφράσεις «δεν είναι ειλικρινής» χάνεται η μπάλα και μένουμε στον αφρό. Έχουμε ενα σημαντικό νομοσχέδιο και θέλετε να το μετατρέψετε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό. Ο υπουργός αν ήθελε θα είχε απαντήσει

Α. Δημοσχάκης: Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε ενέργειά σας – θετική ή αρνητική – εχει αντίκτυπο στα υπερήφανα στελέχη των Ε.Δ. Μια θετική ενέργειά σας, ανεβάζει το ηθικό τους. Μια κακή σας πράξη μπορεί να τρώσει το γόητρό σας.

Π. Καμμένος: Πες για τους λεμονοστύφτες

Α. Δημοσχάκης: Είναι όπως το ασανσέρ. Οι σκιές στο πρόσωπό σας βαρύνουν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί είστε ο υπουργός τους. Είστε ο πρώτος τη τάξει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κ. Δουζίνας: Δεν το περίμενα αυτό από εσάς που είστε ευγενής

Α. Δημοσχάκης: Δεν σας ενδιαφέρει η ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Χρ. Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Εσείς εκφράζετε την ψυχολογία των ΕΔ;

Α. Δημοσχάκης: Ο κάθε ένας από τους παράγοντες του ελληνικού κράτους που κατέχουν αξιώματα είναι στο στόχαστρο μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών και άλλων και πρέπει να είναι εσωστρεφής και προσεκτικός. Μεταφέρω ένα κλίμα

Δ. Βίτσας (αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ) : Η συνεδρίαση είναι δημόσια. Προσέξτε τι λέτε

Α. Δημοσχάκης: Εφόσον δεν δέχεστε να ακούσετε τις αλήθειες ας προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο.

Γεωργιάδης: Λέει πάλι ψέματα ο ΚαμμένοςΝα ανατρέψει τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου αναφορικά με τον τρόπο που εξόφλησε την διαμονή του σε ξενοδοχείο του Λονδίνου επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του κ. Καμμένου περί πληρωμής της διαμονής με πιστωτική κάρτα που είχε εισπράξει το ποσό από αγωγή κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ επισήμανε πως η απόδειξη, αν και αφορά προσωπικά έξοδα, έχει ως διεύθυνση κατοικίας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο κ. Καμμένος που έφυγε λίγο πριν μιλήσω είπε ότι πλήρωσε με δικά του λεφτά το ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να προκληθεί αναστάτωση στην αίθουσα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Κ. Δουζίνας (πρόεδρος επιτροπής): Απάντησε ο υπουργός. Κάναμε μια εκτεταμένη συζήτηση

Αδ. Γεωργιάδης: Είπε ψέματα. Είπε ότι χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Είπε ψέματα και αυτό είναι θέμα που αφορά την Βουλή, αφήστε με να σας εξηγήσω.

Κ. Δουζίνας: Να εξηγήσετε τι; Ότι είπε ψέματα ο υπουργός; Είναι θέμα κοινοβουλευτικής και ανθρώπινης ευγένειας να παρίσταται το πρόσωπο που αποκαλείται ψεύτη.

Αδ. Γεωργιάδης: Ήταν εδώ και έφυγε μόλις έμαθε ότι θα μιλήσω. Θα απαντήσει ο συνήγορός του ο κ. Βίτσας, που έχουν δώσει κοινούς αγώνες στην Αριστερά

Κ. Δουζίνας: Εδώ θα μιλάμε με ευπρέπεια.

Αδ. Γεωργιάδης: Ισχυρίζομαι ότι λέει ψέματα.

Κ. Δουζίνας:  Δεν είναι εδώ. Αν εγώ σας υβρίζω πίσω από την πλάτη σας…

Αδ.  Γεωργιάδης: Πλήρωσε με δικά του λεφτά και είπε ότι χρησιμοποίησε την κάρτα και τράβηξε τα χρήματα που του έδωσε ο κ. Παπαχρήστος από την αγωγή. Ήρθε ο υπουργός και είπε ότι πήρε τα χρήματα που του πλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος. Η συντηρητική κατάσχεση του κ. Παπαχρήστου έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου και η πληρωμή του ξενοδοχείου έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου. Άρα, αυτό που είπε ο υπουργός είναι ψευδές. Επίσης, στην απόδειξη έχει αναγράψει ως διεύθυνση την διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κύριε Βίτσα έχετε απόδειξη προσωπικών σας εξόδων που αναγράφετε ως διεύθυνση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Απαντώντας, ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε την υπόθεση «άκρον άωτον του λαϊκισμού» που διακινείται από «εσμό ανθρώπων που θέλει να επιβληθεί στον πολιτικό κόσμο».

«Έχω πει και δημόσια ότι η συζήτηση που έχει γίνει για το συγκεντρωμένο γεγονός και επεκτείνεται και παίρνει πρωτοσέλιδα είναι το άκρον άωτον του λαϊκισμού. Θα ξανασχοληθώ με τέτοιου είδους ζητήματα και υποθέσεις όταν ο ίδιος εσμός ανθρώπων που παραγουν και αναπαράγουν τέτοιου είδους ζητήματα προσπαθώντας να επιβληθεί στην πολιτική ζωή, ασχοληθεί και με εσάς. Αν θέλουμε να έχουμε ιδιωτικές στιγμές και να μην ασχολούνται με τα παιδιά μας.

Αδ. Γεωργιάδης: Έχετε να μου δώσετε απόδειξη δική σας με διεύθυνση του υπουργείου;

Δ. Βίτσας: Ψάξτε το μιας και σας αρέσει να κάνετε τον αστυνομικό

Αδ. Γεωργιάδης: Είναι ντροπή σας να μην υπερασπίζεστε τα δημόσια χρήματα. Δεν σας ενδιαφέρει που έχει βάλει σε απόδειξη το υπουργείο σας;

Δ. Βίτσας: Δεν θέλω να πηγαίνουμε στα άκρα.

Αδ. Γεωργιάδης: Ποια άκρα; Τα λεφτά είναι το ζήτημα. Εσείς για ιδιωτικά έξοδα βάζετε διεύθυνση το υπουργείο σας;

Δ. Βίτσας: Χρησιμοποιήστε τους γνωστούς σας να το μάθετε.

Κ. Δουζίνας: Μπορείτε να τα πείτε έξω να πιείτε και ένα ουίσκι.

Αδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Καμμένος έφυγε για να μην μου απαντήσει. Γιατί είπε ψέματα για την πιστωτική του κάρτα και τον κ. Παπαχρήστο. Πρέπει να σας αφορά που είπε ψέματα.

Ε. Εμμανουηλίδης: Εξέστω κλαζομενίοις ασχημονείν

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν ήμασταν εμείς στο καζίνο του Λονδίνου πάνω από την ρουλέτα οπότε αυτό πείτε το στον κλαζομένιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button