ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χυδαία επίθεση Μπέου για Αλκίνοο: «Έχουν έναν μ@λ@κ@ που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης»

Φραστική επίθεση του Δημάρχου Βόλου κατά του τραγουδοποιού και των κατοίκων ενός χωριού του Πηλίου.

Χυδαία επίθεση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βόλου, στον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες. Το συγκεκριμένο χωριό του Πηλίου αποκόπηκε χωρίς προειδοποίηση από την υδροδότησή του από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες. Η κίνηση αυτή βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού με τον γνωστό καλλιτέχνη που ζει μόνιμα στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, να τάσσεται -όπως χιλιάδες κόσμου- υπέρ των Σταγιατών οι οποίοι μέσω ψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους.

Ο δήμαρχος της περιοχής σε συνέντευξη Τύπου,  αναφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς τόσο στον Αλκίνοο Ιωαννίδη όσο και στους κατοίκους του χωριού. «Έχουν έναν μαλάκα που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης, που τους συμπαραστέκεται. Επάγγελμα: τραγουδιστής. Τι τραγουδάει δεν ξέρουμε όμως!», ανέφερε ο δήμαρχος χωρίς να παραλείπει συνολικά στην ομιλία του εκφράσεις όπως «κοπριές» ή «κάνουνε τον πούστη με ξένο κώλο». Μάλιστα, αρχικά και ενώ μιλούσε, χτύπησε ένα κινητό, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το μικρόφωνό του, με αποτέλεσμα να κάνει παρεμβολές. Με αυστηρό ύφος απαίτησε από έναν συνεργάτη του να του δώσει και μόλις το πήρε στα χέρια του το πέταξε μακριά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε με προσβλητικό χαρακτηρισμό κατά κάποιων συνεργατών του.

«Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει, όποιος το πίνει πολεμά κι αντέχει», έχει γράψει σε τραγούδι του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με τον ίδιο να αναφέρει στην ΕΡΤ1 πως «Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής 350 χρόνια. Η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό. Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές».

Δείτε το VIDEO με το τραγούδι του Αλκίνοου ΕΔΩ

Τι αναφέρει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης των Σταγιατών κατοίκων

Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας.

Οι παρακάτω υπογράφοντες/ουσες κάτοικοι Σταγιατών, σήμερα Κυριακή 10-5-20 συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σταγιατών και αποφασίσαμε τα εξής:

  • Θεωρούμε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας την αλλαγή της πηγής υδροδότησης του χωριού και τον αποκλεισμό των Σταγιατών από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες.
  • Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής του χωριού μας, μέρος της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και κύριο συστατικό της βιολογικής και της πολιτιστικής υπόστασης των κατοίκων.
  • Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών.
  • Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου. Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού.
  • Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας από την Κρύα Βρύση.
  • Η πηγή μας αποτελεί τον ομφάλιο λώρο των Σταγιατών, τον δεσμό μας με τη ζωή του χωριού μας, με τη φύση, την υγεία, την κοινότητα, την παράδοσή μας, με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είμαστε οργανικά, βιολογικά και πολιτιστικά δεμένοι μαζί της εδώ και 350 χρόνια. Απαιτούμε την παροχή νερού της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας, χωρίς χημικές παρεμβολές, όπως ορίζει ο νόμος περί χλωρίωσης για κοινότητες κάτω των 3000 κατοίκων. (Υ.Μ. 5673/4-12-57 Υγ. Διάταξη)
  • Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος.

πηγή:vice.com

Related Articles

Back to top button
Close
Close